Scania doğalgazlı motor satışlarına başlıyor!

Scania doğalgazlı motor satışlarına başlıyor!

2014 yılında, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışan ilk Euro 6 araçlarının test sürüşlerini gerçekleştiren Scania, bu araçların satışına Hollanda’da başlıyor.

Scania, düşük maliyetinin yanı sıra, minimuma indirgenmiş olumsuz çevresel etkileri ile de avantajlar yaratan sıvılaştırılmış doğalgazlı (LNG) Euro 6 motorlara sahip çekicilerin satışına Hollanda’da başlıyor.

2014 yılından bu yana LNG’li Euro 6 motorlu araçlarla test sürüşleri gerçekleştiren Scania; bir tank sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) ile yaklaşık 250-300 kilometre yol kat ederken, bir tank LNG ile yaklaşık 1.000 kilometre mesafeye ulaştı.

Mevcut akaryakıt istasyonlarının altyapısının da rahatlıkla kullanılabilmesi nedeniyle dağıtım problemi bulunmayan LNG, şehir içi dağıtım ve çöp toplama kamyonları için diğer yakıt türlerine göre rekabetçi bir alternatif haline geliyor. LNG’yi özellikle Avrupa ülkelerinde, litre fiyatının dizel akaryakıta göre yaklaşık yüzde 50 daha ucuz olması da cazip hale getiriyor.

DAHA ÇEVRECİ
LNG’nin önemli avantajlarından bir tanesi de çevreci yakıt olması. Dizel yakıtlı motora göre daha sessiz olan LNG’li motor, karbondioksit salınımını da yaklaşık yüzde 10 azaltıyor. Parçacık emisyonları neredeyse tamamen ortadan kalkarken, azot oksit emisyonları da üçte bir oranında azalıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.