Scania araçları AB'ye hazırlanıyor

Scania araçları AB'ye hazırlanıyor

Avrupa Birliği tarafından, trafik kazalarını ve bu kazaların neden olduğu ölümleri azaltmak için yapılan çalışmalar çerçevesinde, araçlarda güvenlik...

Avrupa Birliği tarafından, trafik kazalarını ve bu kazaların neden olduğu ölümleri azaltmak için yapılan çalışmalar çerçevesinde, araçlarda güvenlik arttırıcı donanımlara da ek kriterler getiriyor.

Ülkemizde de uluslararası taşımacılık yapan firmaların araçlarının Avrupa Birliği yasaları çerçevesindeki düzenlemelere uygun ekipmanlara sahip olması gerekiyor.

Avrupa Birliği ülkelerine geçişte bir köprü görevi de gören ülkemizde özellikle AB ülkelerine taşımacılık yapacak uluslararası firmaların araçlarını bu düzenlemeye uygun hale getirmeleri sürüş güvenliklerini arttıracağı gibi kendilerini olası cezai yaptırımlardan da koruyacak. Bu firmalarımızın Avrupa Birliği standartlarına hazırlanmasında Scania da üzerine düşen görevi yerine getiriyor.

Trafikte birçok kaza, sürücülerin yoldaki diğer araçların kendi araçlarına ne kadar yakın olduğunun farkına varmamasından kaynaklanmakta. Yapılan çalışmalar ve araştırmalar sonucu ortaya çıkan bu durumun önlenmesi için ağır ticari araçlarda ön kaldırım yanaşma aynası ve yan kaldırım yanaşma aynasının standart donanım olmasına karar verilmiştir. Avrupa Birliğinin yeni yasalarına göre, 31 Mart 2009 tarihine kadar Ocak 2000 ve 26 Ocak 2006 tarihleri arasında kayıt altına alınan araçların belirtilen aynalarla donatılması gerekiyor.

 

Scania müşterileri Scania’nın satış sonrası kaliteli hizmet anlayışı çerçevesinde 2000 ve 2006 yılları arasında modele sahip müşterilerine, yetkili servisleri ziyaret ettikleri takdirde gerekli kontrolleri yaptırarak, yasaya uygun donanımı sağlayabilecekler.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.