Satko ilkleri sunmayı sürdürüyor
Satko Teknoloji çözümleri ile tüm araçların sürücüleri ile beraber kontrolünün tam olarak yapılabildiğini dile getiren Çelebiler, “Satko Teknoloji,...
Satko Teknoloji çözümleri ile tüm araçların sürücüleri ile beraber kontrolünün tam olarak yapılabildiğini dile getiren Çelebiler, “Satko Teknoloji, şirketlere araçlarını kimin, ne zaman kullandığını takip edebilme imkanı da veriyor” dedi.
Türkiye'de araç takip servisi hizmetini sunan ilk firmalardan olan Satko Teknoloji, Türkiye'nin birçok köklü firmasına uzun yıllardır hizmet veriyor. Satko Teknoloji mobil filo bilgi ve süreç yönetimi uygulamaları ile yükün müşteriye teslimine kadar izlenmesi, yönetilmesi, ölçümlenmesi ve tüm süreçlerin iyileştirilmesi sağlanıyor. Firma hakkında bilgiler veren Satko Teknoloji Genel Müdürü Nedim Çelebiler, “Biz kendimizi hizmet sağlayıcı olarak tanımlıyoruz. İşimiz, sadece cihaz satışı ile sınırlı değil. Yazılımların entegrasyonu sağlanır, varsa sorunlar giderilir. Hangi veri tabanında yazılırsa yazılsın müşterilerimize günlük hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli teknolojiyi sağlarız. Ara yüzümüz, raporlarımız ve tecrübemiz ile piyasanın önde gelen oyuncuları arasındayız. En önemlisi bir hizmet firmasıyız. Müşterinin ekipmanı bizden satın alması da önemli değil. Aylık bir anlaşma yaparak her türlü hizmeti verebiliriz. Bu nedenle müşterilerimizle bir aramızda bir devamlılık söz konusudur” dedi.
Aracınızla ilgili her türlü bilgi kontrolünüzde
“Satko Teknoloji araç takip sistemleri, araçlara monte edilen mobil araç terminallerini kullanarak uydular üzerinden mobil araçlar ve merkez arasında haberleşme sağlıyor” diyen Çelebiler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm mesaj ve konum bilgilerinin uydudan toplandığı ağ yönetim merkeziyle, bu mesaj ve bilgiler internet ve/veya karasal hatlar üzerinden filo yönetim merkezine ulaştırılıyor. Satko çözümleriyle, filo bünyesindeki dorselerin çekicilerle olan ilişkisinin gerçek zamanlı izlenmesi, filo bünyesindeki frigo dorselerin taşıma işlemi sırasındaki iklimleme kayıtlarının tutulması ve izlenmesi mümkün oluyor. Ayrıca, filo bünyesindeki araç sefer kayıtları ile yakıt ve araç kullanım raporlarının alınması, araçları kullanan sürücülerin performanslarının izlenmesi, raporlanması ve değerlendirilmesi de yapılabiliyor. Bununla birlikte aracın belirlenen süreden fazla hareketsiz kalması halinde ya da belli bir mesafe kat edildiğinde, hız limitleri aşıldığında aracın kontak ya da hız bilgileri gibi olay bazlı bilgilere erişim sunuluyor. Ayrıca, aracın yakıt sarfiyatı performans, hız, RPM (Motor Devri) bilgileri de takip edilebiliyor.”
Satko Teknoloji Genel Müdürü Nedim Çelebiler
Araçlarda ‘online gücü’ elinize geçirin
Satko Teknoloji çözümleri ile tüm araçların sürücüleri ile beraber kontrolünün tam olarak yapılabildiğini dile getiren Çelebiler, “Araçlara takılan cihazlarla GPS uydularından gelen konum ve araç bilgilerinin GPRS ağıyla GSM operatörüne iletilmesini sağlıyor. Araç konum bilgileri birçok ilde sokak bazında sayısal haritalar üzerinde izleniyor. Ayrıca, araçların sefer boyunca yaptığı kilometre, motorun boşa çalışma süresi, sefer yapılan kilometre bilgisi ve sürücü kimlik bilgisi gibi bilgiler elde edilebiliyor. Sürücü ve araç bazında sefer raporlaması, rota ve güzergah analizi yapılabiliyor. Satko Teknoloji, şirketlere araçlarını kimin, ne zaman kullandığını takip edebilme imkanı da veriyor. Satko çözümünün sağladığı faydalar arasında bir aracın plakasına gelen bir trafik cezasının hangi şoföre ait olduğunun tespiti, belirli araçların yalnızca izin verilen belirli şoförler tarafından kullanılmasının sağlanması, aracın çalınması ya da izinsiz kullanılması halinde şoför tanımlaması yapılmadığı için hem araçta hem de merkezde uyarı verilerek erken tespitle aracın kolay bulunması, şoförlerin çalışma saatlerinin takip edilmesi, mesai saatleri dışında araçların özel amaçlarla kullanımının önlenmesi de sağlanıyor” diye konuştu.
Araçtan yakıt çalmak artık mümkün değil
Satko Teknoloji çözümleri ile birlikte araçtan yakıt çalma olaylarının artık sona erdiğini de vurgulayan Çelebiler, “Son 15 yıldır nakliye ve lojistik çalınmalarını nasıl önleyebileceğimizi soruyordu. Satko Teknoloji’nin sunduğu yeni çözümle, yakıt dolumunu yavaşlatmaması, kolay monte edildiği halde kolay bir müdahale ile sökülememesi, tasarım özelliğiyle sifonlama ve vakumlama gibi dışarı yakıt çekme yöntemlerini engellemesi özellikleriyle nakliye ve lojistik firmalarının yakıt çalınma sorunlarına da çare bulmuş oluyoruz. Sunduğumuz bir diğer çözüm sayesinde, araç takip ve filo yönetim sistemi ve mobil araç terminal seti ile donatılmış bütün araçlar, mobil internet altyapısı üzerinden el bilgisayarı ya da akıllı telefon gibi mobil cihazlardan izlenebiliyor.”
Araç Takip ve Filo Yönetimi Sistemleri satın alacak olanların dikkatli olması ve doğru yatırımı yapmaları gerektiğini savunan Çalebiler, “Araç Takip ve Filo Yönetimi bir ekipman alımı değil bir hizmet alımıdır. Bu yüzden bu konuda projeye başlamayı planlayan şirketlerin bu hizmeti alacakları firmanın ekipman satışı sonrasın nasıl bir destek vermeye devam edeceğini, eğitim verip vermeyeceğini, desteğini uzun yıllar sonra bile sürdürüp sürdüremeyeceğini çok iyi incelemesi gerekiyor.”
M2M ile % 10 daha az yakıt yakılacak
Müşteri ihtiyaçları ve beklentileri çerçevesinde en son teknolojik yenilikler üzerinde çalışmalarının devam ettiğini belirten Satko Teknoloji Genel Müdürü Nedim Çelebiler, “Müşterilerimize sunmak üzere M2M (Makine-Makine İletişim) alanındaki AR-GE çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, mevcut çözümlerimizi M2M’e uygun hale getiriyor ve bu platform üzerinde birçok yeni hizmet sunmayı planlıyoruz. M2M kapsamında mobil araç takip çözümlerinin yanı sıra jeneratör kontrolü, iş makinesi kontrolü ve uzaktan sayaç okunması gibi çözümlerle de hizmetlerimizi genişletmek üzere yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu hizmetlerle temel hedefimiz, insan gücü, makine ve yakıtın verimli kullanılmasının sağlanması. Yaptığımız araştırma çalışmalarına dayanarak M2M teknolojisini uyguladığımız yerlerde en az yüzde 10 yakıt tasarrufu sağlayabildiğimizi öngörüyoruz. Bu da tabii yalnızca şirketlere maliyet açısından değil, çevre açısından da olumlu bir katkı sağlıyor.”
Hacı Yusuf ÖZER - LOJİSTİK EKİPMANLAR
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.