Sarp Sınır Kapısı eziyet kapısı oldu

Sarp Sınır Kapısı eziyet kapısı oldu

Sarp sınır kapısında yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması için Hopa TSO’ da toplantı yapıldı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odasında, nakliyecilerin Sarp Gümrük Sahası'nda yaşadığı sorunları görüşmek üzere Meclis toplantı salonunda Oda Yönetiminin ve ilçe nakliyecilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.  Düzenlenen toplantıda son dönemde hem Türkiye Gümrüğünde hem de Gürcü gümrüğünde yaşanan sorunlar ve yüklü araçların karşılaştığı engeller masaya yatırıldı.

Yüklü araçların Gürcü yetkililer tarafından gümrüğe alınmayarak gereksiz yere Gürcistan topraklarında bekletildiği, Gürcü araçlarının yakıt kontrolüne tabi olmadan gümrüğü kullanmalarının haksız rekabete neden olduğu, Türkiye tarafında ise gümrük sahasında işlemlerin uzun sürdüğü gibi temel sorunlar Nakliyeciler tarafından ifade edilerek yaşanan bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

Toplantı sonunda yaşanan sorunlarla ilgili Oda öncülüğünde lobi çalışmalarının derhal başlatılmasına, ilçe bürokrasisinden başlayarak çözüm arayışına girilerek sonuç alınmasına karar verildi.

Oda tarafından gerçekleştirilecek görüşmeler neticesinde Nakliye sektörü temsilcileri ile tekrar bir araya gelinmesine karar verilerek toplantı sona erdi. 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.