Sarp Lojistik, çift katlı taşımayla maliyeti düşürüyor

Sarp Lojistik, çift katlı taşımayla maliyeti düşürüyor

Sarp Lojistik, filosundaki çift katlı araçlarla taşıma maliyetini ciddi anlamda düşürüyor. 2007 yılında kardeş kuruluşu olan ETİ’nin ürünlerini...

Sarp Lojistik, çift katlı taşımayla maliyeti düşürüyorSarp Lojistik, filosundaki çift katlı araçlarla taşıma maliyetini ciddi anlamda düşürüyor.

2007 yılında kardeş kuruluşu olan ETİ’nin ürünlerini taşımaya başlayan Sarp Lojistik, çok kısa bir süre içinde gıda taşımacılığında sektörün önde gelen isimleri arasına ismini yazdırdı. ETİ’yle başlayan yolculuğuna yıllar itibariyle diğer markaları da dahil eden Sarp Lojistik, özellikle soğuk zincir alanında yaptığı altyapı yatırımlarıyla özellikle son bir yıl içerisinde gıda devlerinin dikkatini çekmeyi başardı.Özellikle çift katlı taşıma sistemi konusunda Türkiye’deki öncü firmalar arasında yer alan şirket, 2800 mm iç yüksekliğe sahip, sıcaklık kontrollü ve çift katlı araçlarıyla kalite ve maliyet konusunda müşterilerine yaratıcı çözümler sunuyor.

ÇİFT KATLI TAŞIMA SİSTEMİYLE YÜKSEK KALİTE DÜŞÜK MALİYET

Türkiye’de henüz çok yaygınlaşmayan ancak zamanla yaygınlaşması beklenen çift katlı taşıma sistemine sahip olduklarını ifade eden Sarp Lojistik Filo Yöneticisi Oğuz Raşit Togay, “Hasar görme ihtimali yüksek ürünleri aracın içerisine tam dolulukla koyabilmek için iki katlı TIR’larımız var. Arada travers dediğimiz barlar bulunuyor. Bir araca 66 palet ürün koyabiliyoruz. Gıda taşımacılığı için uzmanlaşmış, sıcaklık kontrollü ( -24 derece) ve çift katlı taşıma kabiliyetine sahip filomuz ile güvenli ve ekonomik taşıma koşullarını sağlayabiliyoruz. Araçlarımızın 2800 mm iç net yüksekliğe sahip olmasının yanısıra sıcaklık kontrollü ve çift katlı olmaları da nedeniyle düşük tonajlı, hassas yüklerde önemli kalite ve maliyet kazanımları sağlıyoruz. Bu özelliğimizle filomuz Türkiye’de sektörün öncüsüdür. Nakliye operasyonlarımızın tamamını sipariş toplama süreçleri ile entegre hale getirebiliyoruz. Hem müşterileriniz hem de tedarikçilerinizle ilgili siparişlerin toplanması, konsolide edilmesi, taşıma araçlarının rotalanması ve teslimata kadar takip edilmesi işi konusunda uzman personelimiz tarafından başarıyla gerçekleştiriliyor. Tüm nakliye operasyonlarımız ihtiyaç halinde reverse lojistik, cross-dock ve milkrun uygulamaları ile destekleniyor” diye konuştu.Sarp Lojistik, çift katlı taşımayla maliyeti düşürüyor

“ARAÇLARIMIZIN ISI KONTROLLERİ TEK BİR MERKEZDEN YAPILIYOR”

Tamamı kapalı kasa frigorifik özelliğe sahip araçlarla hizmet verdiklerini söyleyen Togay, gıda ağırlıklı ürünlerin depolanmasından, istenilen teslimat noktasına ulaştırılmasına kadar tüm araçların ısı kontrollerinin merkezden kontrol edildiğini ve böylece ürünlerin istenilen sıcaklıkta taşınabildiğini dile getirdi. Sahip oldukları araçların hepsinde uydu destekli takip sistemleri bulunduğunu kaydeden Togay, “Sefer boyunca taşınan ürünün sıcaklığını online olarak izleme imkanına sahibiz. Sefer bittikten sonra da ayrıca bu sıcaklık çizelgesini çıktı olarak alıp müşterimize veriyoruz. Böylece ürün güvenilirliğini de korumuş oluyoruz” dedi.

HEDEFİMİZ RAYLI TAŞIMA

Eskişehir’de kurulan lojistik köy ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyen Togay, bu projede yer alarak demiryolu taşımacılığını da aktif olarak kullanmayı amaçladıklarını söyledi. Togay, “Sarp Lojistik, demiryollarına yapılan yatırımlar sonucunda mevcut taşımacılık yöntemlerinin gelecek dönemde radikal değişikliklere uğrayacağının farkında ve bu nedenle demiryolundaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Şirketimiz aynı zamanda Demiryolu Taşımacılık Derneği’nin aktif üyesi konumunda” dedi.Sarp Lojistik, çift katlı taşımayla maliyeti düşürüyor

“DEĞER KATIYORUZ”

Müşterilerinin kendi sektörlerinde rekabet avantajı yaratabilmelerini sağlamak üzere, tedarik zinciri süreçleri boyunca katma değer yaratmayı, bu sürecin her noktasında daha etkin ve daha verimli olmayı prensip haline getirdiklerini söyleyen Togay, kalite kontrol, barkodlama, etiketleme, ürün birleştirme, yeniden paketleme, elleçleme, çoklu paketleme, ambalajlama, karma koli hazırlama, shrinkleme, ürün ayrıştırma, kolileme, paletleme ve benzeri tüm katma değerli hizmetlerin, müşteri taleplerine uygun bir şekilde oluşturulduğunu vurguladı. Togay, “Sürekli ve kampanya dönemlerinde ana ürünlerle beraber dağıtılacak promosyon ya da teşhir malzemelerinin tedariği, stoklaması, stok takibi, dağıtım planlaması ve dağıtımı yapılabiliyor. Sarp Lojistik 2010 yılından bugüne kadar kardeş firması Eti Gıda’nın tüm çoklu paket ve yurt dışı multipack ürünlerinin üretimini gerçekleştiriyor” ifadelerini kullandı.

“MEKİK RAF SİSTEMİYLE SEKTÖRDE ÖNCÜYÜZ”

Depolama sistemleri konusunda da Türkiye’de öncü firmalar arasında yer aldıklarına dikkat çeken Togay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskişehir’de bulunan 40.000 metrekarelik ve 50 yükleme ve boşaltma rampasına sahip yüksek teknolojili depomuzda son teknoloji sistemler kullanıldı. Depomuz, 180 kanalda 152 metre derinlikli mekik raf sistemi uygulaması ile sektörde öncüdür. Isı kontrollü ve HACCP standartlarına uygun depolama konularında uzmanız.Özel olarak geliştirdiğimiz depolama çözümleri ile müşterimizin tam bir iş ortağı olmayı hedeflemekteyiz. Tüm depolama hizmetleri, uzman personellerimiz, operasyon için gerekli olan forklift, reachtruck, transpalet, RF el terminalleri ve bilgisayar kontrollü depo yönetimi yazılımı ile entegre bir şekilde sağlanabilmektedir. Depoculuk hizmetlerimizi ihtiyaç halinde müşterilerimizin tesislerinde de verebilmekteyiz.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum