Saras Lojistik dev adımlarla geliyor

Saras Lojistik dev adımlarla geliyor

 1960’lı yıllarda Iğdır’da bir kamyonla başlayan taşımacılık serüveni, bugün 35 ülkeye taşıma yapan, 800 araçlık dev bir lojistik firmasına...

 

1960’lı yıllarda Iğdır’da bir kamyonla başlayan taşımacılık serüveni, bugün 35 ülkeye taşıma yapan, 800 araçlık dev bir lojistik firmasına dönüştü.

Artık yeni yatırımlarla uluslararası bir marka olmayı hedefleyen SARAS, kadrosunu güçlendirerek, lojistiğin tüm alanlarında faaliyet göstermeye hazırlanıyor.

Yeniden yapılanma sürecine başlayan SARAS’ta, taşımacılık sektörünün duayenlerinden olan Tamer Dinçşahin CEO olarak direksiyona geçti. Dinçşahin, bir aile şirketi olan SARAS’ın kurumsallaşmasının yanı sıra, yeni yatırımların yapılmasına da katkı sağlayacak.

Yurt içinde ve yurtdışında yatırımları olan SARAS’ın bundan sonra da yatırımlara devam edeceğini söyleyen Tamer Dinçşahin, “SARAS çok hızlı büyüdü. Halen 3 ülkede 18 noktada, 800 adet özmal aracımızla taşıma yapıyoruz. 10 adet toplama-dağıtım deposu, 3 adet de merkez depomuz bulunuyor. Toplam 485 uzman çalışanımızla kesintisiz lojistik hizmeti sunuyoruz. Bundan sonra da günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilmek için kombine taşımacılığa ağırlık vereceğiz” dedi.

Türkiye’nin 2023 ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Dinçşahin, bu hedefe ulaşmanın sadece üretim ve satışla değil, bunu destekleyen lojistik sektörü ile başarılabileceğini kaydederek, “Bunu başarmak için de güçlü lojistik yapılanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. İşte SARAS, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması yolunda, kendi üzerine düşen görev için bugünden çalışmaya başladı. Hedef; Türkiye’nin global markası olmak ve ülkemizin hedeflerine katkı sağlamaktır” diye konuştu.

Günümüzde yeni hatlarla yeni fırsatların oluştuğunu vurgulayan Tamer Dinçşahin, şöyle devam etti:

“İstanbul’da Marmaray’ın devreye girmesi ve Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun tamamlanmasıyla Londra-Bakü arasında kesintisiz demiryolu ağı kurulmuş olacak. Bu durum bütün Avrupa ile kesintisiz taşıma imkanı sunmaktadır. Türkiye bunun tam merkezinde yer alıyor. “Ayrıca yeniden canlandırmaya çalışılan tarihi ipekyolu güzergahının da üzerindeyiz biz SARAS olarak bütün bu fırsatları değerlendirmek üzere hazırlık yapıyoruz”

SARAS ilk etapta 800 olan araç sayısını, 2 bin adete çıkarmayı hedefliyor. Yurt içinde ve yurtdışındaki depoların da yeni yatırımlarla üç yıl içinde 150 bin metrekareye çıkarılması planlanıyor. Ayrıca hava, deniz ve demiryolu taşımalarında entegre bir sistem oluşturulması için de yatırımlar yapılacak.

Bütün bu hazırlıkların geleceğe yönelik planlandığını vurgulayan SARAS Lojistik CEO’su Tamer Dinçşahin, “Kadrolarımızı da çağdaş çalışma sistemine uygun olarak, maksimum verimlilik sağlamak üzere yeniden yapılandırıyoruz. Kurumsal bir yapı oluşturarak, başta lokomotif işimiz taşımacılık olmak üzere, rantabl bulduğumuz başka alanlara da yatırımlar yaparak büyüyeceğiz” dedi.

TAŞIMACILIKTA NELER YAPIYOR?

KARAYOLU

Avrupa’dan Ortadoğu ve Asya’ya çok geniş bir coğrafyada faaliyet gösteren filomuz en kaliteli hizmeti sunmaktadır. Parsiyel veya farklı tonajlarda ve farklı tiplerde yükleri, farklı gereksinimlere yönelik araç alternatifiyle, gerek karadan gerekse ro-ro aktarmalı tek ya da çift şoför desteği ile hizmet sunmaktadır.

DENİZYOLU

SARAS, dünyada söz sahibi armatör firmalar ile yaptığı tedarik anlaşmaları ile dünyadaki ticaret noktaları arasında düzenli, hızlı ve değişik alternatifli denizyolu taşıma hizmeti sunmaktadır. Tüm dünyadan Türkiye’ye veya Türkiye’den tüm dünyaya kurulan güçlü tedarik zinciri ile liman ve kapı teslimi, FCL ve LCL taşımacılığın yanı sıra TIR+gemi, uçak+gemi veya tren+gemi şeklindeki kombine taşıma hizmetleri de sunulmaktadır.

HAVAYOLU

Dünyanın önde gelen havayolları ile yapılan anlaşmalar gereği, hızlı ve sonuç odaklı taşıma çözümleri sunulmaktadır. Havalimanından, havalimanına teslim, havalimanından kapıya teslim, kapıdan havalimanına, kapıdan kapıya, Kombine Taşımacılık (Deniz + Hava, TIR + Hava ) olmak üzere, tüm alternatifler kullanılmaktadır.

PROJE

SARAS, her ölçü ve ağırlıkta, her türlü malzemenin bir yerden bir yere nakli konusunda mutlaka bir çözüm sunmaktadır. Gerek bir rüzgâr enerjisi kulesi, gerek on metre çapında bir kazan, gerekse yüz ton ağırlığında bir malzemenin taşınması konusunda, uzman kadrosuyla hizmet vermektedir.

DEPOLAMA

SARAS, müşterilerinin tedarik zinciri boyunca toplam operasyon maliyetlerini azaltabilmesine ve süreçlerini optimum dengeye ulaştırabilmesine katkıda bulunabilmek amacıyla, üretim öncesi ve üretim sonrası olmak üzere depolama hizmetleri de sunmaktadır.

Yurt içinde ve yurtdışında bulunan gümrüklü ya da gümrüksüz depolarıyla, paletli mal, koli, hassas eşya, standart ölçü dışı materyaller, depolanmasında özel önlem gerektiren malzemeler, soğuk hava deposu gerektiren ürünler ve benzeri pek çok farklı niteliklere hitap edebilecek depolama çözümleri mevcuttur.

İŞTİRAKLER:

* SARAS Lojistik Turizm Ticaret A.Ş.

* ARAS Otomotiv Ltd. Şirketi (Servis-Bayii)

* SARAS Sigortacılık Hizmetleri Ltd.

* ARAS Dahili Taşımacılık Ltd. (Azerbaycan)

* TASU Gıda Ltd.

* TARAS İnşaat Ltd.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.