Saran, Čedok'u satın aldı

Saran, Čedok'u satın aldı

Saran Holding, yatırım ortağı Odien ile birlikte Çek Cumhuriyeti’nin en eski ve en büyük seyahat şirketi Čedok’un yüzde 98’ini satın aldı....

Saran Holding, yatırım ortağı Odien ile birlikte Çek Cumhuriyeti’nin en eski ve en büyük seyahat şirketi Čedok’un yüzde 98’ini satın aldı. Doğu Avrupa’nın en önemli seyahat şirketlerinden bir olan Čedok’la 2007 yılı içerisinde 450 bin kişi seyahat etti. Čedok 2007 yılı sonunda 175 milyon Amerikan Doları ciroya ulaştı.

Saran Holding’den yapılan açıklamada, Türkiye’nin Čedok için çok önemli bir pazar olacağı vurgulandı. Čedok ile Türkiye’ye iki yıl içerisinde 50 bin kişinin getirilmesinin hedeflendiği bilgisine yer verilen açıklamada, yıllık 450 bin olan seyahat eden kişi sayısının yüzde 20 artışı öngörülüyor.   

Sadettin Saran: Turizm yatırımlarına hız vereceğiz

Konuyla ilgili olarak Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, “Bu yatırım ile Türkiye’nin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Türkiye, Avrupalı için her geçen gün daha cazip hale geliyor. Yeni yatırımlarla sektörden giderek artan bir pay alacağımızı öngörüyoruz. Turizmden alınan KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesinin uluslararası rekabette bize önemli bir avantaj sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Çekler Türkiye’yi keşfedecek

Halen 50 ülkede faaliyette bulunan Čedok’un İstanbul Ofisi’ni yılın ilk çeyreğinde açmayı planladıklarını söyleyen Saran sözlerine şöyle devam etti:

“Amacımız, Čedok ile ilk olarak Çekleri Türkiye’ye getirmek. Geniş bir acente ağı bulunan bu marka Türkiye’ye ulaşmada önemli bir köprü vazifesi görecektir. Bu yüzden İstanbul’da açılacak ofis yatırım önceliklerimiz arasında bulunuyor.”

Savunma, enerji, medya, yayın ve sağlık alanlarında faaliyette bulunan Saran Holding bu satın alma ile turizm sektörüne de giriş yaptı.

BUS&TRUCK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.