Samsun'a lojistik köy gecikiyor

Samsun'a lojistik köy gecikiyor

Lojistik uzmanı Atilla Yıldıztekin, Samsun Büyükşehir Belediyesi, OMÜ, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Serbest Bölge ve İl özel idaresi'ni harekete geçmeye...

Lojistik uzmanı Atilla Yıldıztekin, Samsun Büyükşehir Belediyesi, OMÜ, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Serbest Bölge ve İl özel idaresi'ni harekete geçmeye çağırdı.

LODER Lojistik Derneğinde Başkan Yardımcısı, UTIKAD derneğinin lojistik komitesi Başkanı Atilla Yıldıztekin, İstanbul yakınlarında İstanbul ile Tekirdağ arasında kalan bölge, İzmit'te, İzmir'de, Mersin'de, İskenderun'da Samsun'da karayolu, demiryolu ve deniz yolunun birleştirileceği liman ağırlıklı lojistik köyler planlandığına dikkat çekti.

Yıldıztekin, "Samsun ilimiz coğrafi konumu, limanı, demiryolu alt yapısı açısından ilk planda geçtiğimiz yıl hayalini kurduğu lojistik köyüne kavuşmalıdır. Geçen haftalarda onaylanan Samsun Limanı özelleştirmesi sonucunda, Karadeniz ülkeleri ile tren feribot bağlantısı ile özel sektör işletme ve operasyon gücü ile liman artık daha aktif hale gelecektir. Bölgenin kalkınmasında, Karadeniz bölgesi ülkelerinden toplanan ürünlerin demiryolu ile Mersin Limanı üzerinden Akdeniz"e ulaştırılması, Doğu Akdeniz"e gelen yüklerin ters taşıma ile Mersin- Samsun demiryolu ile Karadeniz"e aktarılması söz konusudur. Bu taşıma koridorunda Mersin limanı özelleşmiş, kapasitesi arttırılmış, Mersin lojistik köyü projesi hızlanmış ve ön tahsisler yapılmaya başlanmıştır." dedi.

Zaman kaybedilmemeli

Hattın Kuzey ayağı olan Samsun"da geçen yıl başlayan lojistik bilinçlenme, lojistik master plan, lojistik köy projelerinin dondurulmuş vaziyette beklediğini dile getiren Lojistik uzmanı Atilla Yıldıztekin, uyarılarını "Karadeniz, Kuzey Anadolu, bölgelerinin lojistik merkezi olabilecek bir şehir gecikmektedir. Samsun limanının aktivitesini ikiye katlayacak, şehir trafiğini düzenleyecek, çevreye olumlu katkısı olacak, bölge insanına iş olanağı yaratacak, bölge sanayicisine avantaj yaratacak bir çalışmanın daha fazla gecikmemesi gerekmektedir. Samsun lojistik köyü projesinde aktif ortak olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Serbest Bölge, İl özel idaresi, Samsun liman işletmecisi Mersin"de yaptığımız ve başarı ile yürüyen projemiz gibi bir örneği incelemek, Samsun"da uygulamak ve bölgenin lojistik kapasitesini değerlendirmek için tekrar bir araya gelmelidir. Bu harekete tekrar adım atılmadığı takdirde; Samsun"da başlayan kurtuluş savaşımızla kazandığımız bağımsızlık ve ekonomik gücümüz yara alacaktır. Samsun"u küresel taşımada, ulusal lojistiğimizde, bölge kalkınmasında yer almaya çağırıyorum. Daha fazla gecikmeden, Samsun şehri elden çıkmadan, Samsun halkı pişman olmadan önce" diye sürdürdü.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.