'Samsun' gemisi, Mısır yolcusu

'Samsun' gemisi, Mısır yolcusu

Libya'daki Türk vatandaşların tahliyesi için İstanbul'dan 11 gün önce yola çıkan kaptan Atilla Günsür yönetimindeki ''Samsun'' gemisi, bu kentte tahliye...

Libya'daki Türk vatandaşların tahliyesi için İstanbul'dan 11 gün önce yola çıkan kaptan Atilla Günsür yönetimindeki ''Samsun'' gemisi, bu kentte tahliye edilecek Türk yolcu kalmaması nedeniyle, Mısır vatandaşlarının tahliyesinde kullanılacak.

 

Trablus'tan tahliye edilecek 1050 Mısır vatandaşından 750'si dün akşam saatlerinde pasaport kontrolleri yapılarak ''Samsun'' gemisine alındı. Trablus Limanı'nda yaklaşık 20 saattir bekleyen gemi, 300 Mısır vatandaşının daha işlemlerinin tamamlanmasının ardından Mısır'a hareket edecek.

 

Öte yandan, bugüne kadar, 19 bini Türk vatandaşı olmak üzere toplam 22 bin 500 kişinin Libya'dan tahliye edildiği öğrenildi.

 

Trablus Limanı'nda 4 gündür bekleyen ve çevresinde çok sayıda güvenlik gücü bulunan gemiden hiç kimsenin limana inmesine izin verilmiyor.

 

Gemide, İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma ekibi, İstanbul Deniz Şube Müdürlüğünde görevli 1 emniyet amiri ile 4 polis ve Anadolu Ajansı muhabirleri yer alıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.