"Sahte hasar" mutlaka açığa çıkar

"Sahte hasar" mutlaka açığa çıkar

Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altaner, suistimallerin Türkiye'ye maliyetinin yılda yaklaşık 800 milyon liraya ulaştığını belirtti. Sahta...

"Sahte hasar" mutlaka açığa çıkarGüneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altaner, suistimallerin Türkiye'ye maliyetinin yılda yaklaşık 800 milyon liraya ulaştığını belirtti. Sahta hasar beyanları ile ilgili açıklama yapan Altaner, sigortacılık mevzuatı gereği sahte hasar beyanlarının, dolandırıcılık ve sahtecilikten ağır ceza mahkemelerinde yargılanacak davalara dönüşebileceğini belirtti. Sigorta suiistimallerinin gizli kalmadığını ve her zaman açığa çıktığını ifade eden Altaner, "Türkiye'de sigorta tazminat taleplerinin yaklaşık yüzde 7,5'ini sahte hasar taleplerinin oluşturuyor" dedi.

Altaner, şunları kaydetti: "Suistimallerin Türkiye'ye maliyeti de yılda yaklaşık 800 milyon TL'ye ulaşıyor. Bu nedenle konu, sektör tarafından son derece ciddiye alınıyor ve böyle durumlarla karşı karşıya kalmamak için şirketler tarafından çalışmalar yürütülüyor. Biz de Güneş Sigorta olarak son derece sıkı bir çalışma yürütüyor, denetimler yapıyor, zaman zaman da tahkikat konusunda uzman kişi ve kuruluşlardan destek alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan ve usulsüzlük yapan kişinin 10 yıl hapis cezası aldığı bir dava da yürütülen bu çalışmaların bir sonucu. Ayrıca Türkiye Sigorta Birliği de bu konuda oldukça hassas ve bu gibi beyanların azaltılması için çalışmalarını sürdürüyor."

Sigorta şirketi olarak görevlerinin, sigortalılarını en ufak bir mağduriyete uğratmadan, hasarlarını eksiksiz ve zamanında ödemek olduğunu vurgulayan Altaner, "Bu görevimizi yerine getirirken sonsuz bir güven duygusu içinde hareket ediyoruz. Sigortalılarımızdan da bize güven duymalarını istiyoruz. Çünkü biz sigortacıyız ve sigortalımızın bize en çok ihtiyacı olan anda, onların en yakınındaki kurum olma özelliği taşıyoruz. Biz müşterilerimize böyle bakarken, müşterilerimizin de sigorta şirketinin bu niyetini suistimal etmemesi en büyük isteğimiz. Sigortalılarımıza yıllardır verdiğimiz hizmete aynı şekilde eksiksiz devam edebilmemiz için, sigortalılarımızın hakkı olanı sonuna kadar talep etmeleri, ancak bunu yaparken de suistimal yoluna gitmemeleri gerekiyor" dedi.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.