Sağlık Lojistik kamyonlarına artık alkollü şoför oturamayacak

Sağlık Lojistik kamyonlarına artık alkollü şoför oturamayacak

Tüm araçları kaskolu olduğu halde, sürücü alkollü olduğu için son birkaç ay içinde gerçekleşen 4 kazadan tek kuruş alamayan Sağlık Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Sağlık, çözümü araçlara alkolmetre taktırmakta buldu.

Çok dile getirilmese de, alkol alıp direksiyona oturan şoförler tüm lojistik firmalarının ortak sorunu. Sağlık Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Sağlık, birkaç kez canı yanınca sonunda kesin çözümü bulmuş.

“Bütün araçlarımız kaskolu olduğu halde, sarhoş oturulan direksiyonda gerçekleşen kazalardan dolayı mağdur oluyorduk” diye konuşan Nahit Sağlık, nasıl bir yöntemle düzlüğe çıktıklarını da şöyle aktardı: “Çünkü sigorta, sürücünün sarhoş olduğu tespit edilince, meydana gelen hasarı ödemiyordu. 15 yıldır depolarımızın, araçlarımızın tamamı kaskoludur. Sadece hasarla atlattıklarımızı hiç saymıyorum ama geçen yıl bir şoför beni düşünmeden, karşıdakini düşünmeden alkol almış ve aracın üstüne çıkmış, daha okuldan yeni mezun olmuş iki çocuğumuzu silindir gibi ezmiş. Ve o adamı savcı önce tahliye etti, daha sonra yeniden tutukladılar. 4 aracım böyle gitti. Alkolmetreyi işte bu yüzden taktırdık. Sürücü, iki duble içip araca bindiğinde artık bizim araçlarımız ‘ben gitmiyorum’ diyecek. Denemek için sürücülerimden birine özellikle alkol içirdim. Sonra ‘geç aracın üzerine çalıştır’ dedim. Tabi ki bir adım gidemedi. Bir daha sarhoş şoför kazası yaşamayacağız.”

alkolmetre-001.jpg“Sürücü sıkıntısı çekiyoruz”

Navlunların düşüklüğü bir kenara bırakılırsa, en büyük sorunlarının sürücü ve ara eleman sıkıntısı olduğunu ifade eden Sağlık, “Sanıyorum bu biraz Akdeniz ruhu taşımamızdan kaynaklanıyor. Herkes patron olmaya çalışıyor. Geçen gün bir arkadaşım anlatıyor Bulgaristan’da şoför hatasından dolayı aracını polis çevirmiş, 7.500 Euro ceza, aracı da 90 gün bağlamışlar. Senin borcun harcın var umurunda bile değil. Şoför geliyor, beni bırakıp senle başlıyor” diye konuştu.

Selçuk ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum