Sabiha Gökçen bilançosu: 3 ölü 180 yaralı

Sabiha Gökçen bilançosu: 3 ölü 180 yaralı

Pegasus yolcu uçağı, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıktı. Uçakta 175 yolcu, 2 bebek, 6 mürettebat olmak üzere toplam 183 yolcu bulunuyordu. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 180 kişi yaralandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Bakan Koca, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar hastanelerimize erken dönemde sevk edilen, başvuran yaralı sayımız 179 kişi oldu. 179 kişi içinde ameliyatını planladığımız bir hastamız oldu, iki hastamız için de müdahalesi planlanmakta. Yoğun bakım şartlarında da tedavi gören iki hastamız söz konusu. Bu hem ameliyatı hem de yoğun bakım şartlarında takip edilen hastalarımız için genel durumlarının ağır olmadığını söyleyebilirim. Toplam müracaat eden 179 hasta içinde de herhangi durumu ağır ya da ciddi olan bir hastamız şu an söz konusu değil. Bu arada üç vatandaşımızın hayatını kaybettiğini söyleyebilirim."

Hava Trafik Kontrolörü Zafer Yeşilgül: İzin veren kule ve iniş yapan pilot yüzde 100 hatalı

Sabiha Gökçen'de pistten çıkan uçak sonrası Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli Hava Trafik Kontrolörü Zafer Yeşilgül, “Bir önceki pilot uyardığı halde, uçağa havacılık kurallarına aykırı olarak rüzgârın tam tersi yönde iniş izni verilmiş. İniş iznini veren kule de, bu inişi yapan pilot da kazada yüzde 100 hatalıdır” dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlara açıldı

Öte yandan, Sabiha Gökçen Havalimanı saat 04.00'da uçuşlara tekrar açıldı. Açıklama Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmesi (İSG) sosyal medya hesabından yapıldı.

pegasus-kaza.jpg

SÖZCÜ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.