Rusya-Çin ticari işbirliğine Crocus Logistics katkısı

Rusya-Çin ticari işbirliğine Crocus Logistics katkısı

Rusya ve Çin arasında lojistik alanında başlatılan ticari işbirliğinde, Azerbaycanlı asıllı Rus iş adamı Araz Ağalarov'un başkanı olduğu Crocus Group'a bağlı Crocus Logistics şirketinin de önemli rol alacağı kaydedildi.

Crocus Logistics şirketinden yapılan açıklamaya göre, Rusya Demiryolları İdaresi (RJD) ve Çin Yingkou Liman Grubu Şirketi arasında imzalanan lojistik işbirliği için Moskova Çevre Bölgesindeki dev "Belıy Rast" Nakliye ve Lojistik Merkezi tesisleri kullanılacak.

Bu bağlamda Crocus Logistics şirketi ile işbirliği yapacağı kaydedildi. Bu işbirliği bağlamında nakliye çalışmalarında Crocus Logistics'in hizmetlerinden yararlanılacağı, ayrıca bilgi ve tecrübe konusunda alışveriş yapılacağı kaydedildi. Şirket, bu işbirliği bağlamında Çin firmalarının Crocus Group'a bağlı Crocus Expo'da Özel Çin Fuarı başlıklı fuarlarının da yapılmasını planlandığına da işaret etti.

Bu arada, iki ülke arasındaki hızlı lojistik hizmetlerinin sağlanmasını öngören anlaşma, 7 Kasım 2016'da dönemin Çin Başbakanı Li Keqiang ve dönemin Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in huzurunda, Çin Yingkou Liman Grubu Şirketi ve  RJD yöneticileri tarafından imzalanmıştı.

Yingkou Limanı, Mançurya ile Trans-Sibirya Demiryolunu birbirine bağlayan Çin'deki en büyük üretim limanı olmakta.  Öte yandan anlaşma kapsamında Çinli firma, "Belıy Rast" tesisinin yüzde 49'unu satın aldı. Hedef, Çin ile Rusya Federasyonu'nun yanı sıra AB arasındaki ticaret akışını temelde artıracak bir nakliye ve lojistik koridoru oluşturmaktır. Çin'in güneydoğu sahili, Kuzeydoğu Asya ve Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ülkelerine, Yingkou limanında hizmet verilecek olan önemli bir geçiş yolu. Mançurya ve Trans-Baykal limanı üzerinden Rusya ve Avrupa'nın Batı kısmına gönderilecek.

KAYNAK: Fuad Safarov, dikGAZETE.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.