Rusya-Avrupa hattında taşımacılık fiyatları füze gibi uçtu

Rusya-Avrupa hattında taşımacılık fiyatları füze gibi uçtu

Kovid-19 kısıtlamaları, yakıt fiyatlarındaki artış, taşıt ve şoför bulunamaması ve sezonluk etki nedeniyle kara yolu taşımacılığı fiyatlarında yaşanan önemli artışa dikakt çekiliyor.

Rusya ve Avrupa arasında kara yolu taşımacılığı fiyatlarında son dönemde büyük artış kaydedildi. Kommersant gazetesi, Kovid-19 kısıtlamaları, yakıt fiyatlarındaki artış, taşıt ve şoför bulunamaması ve sezonluk etki nedeniyle kara yolu taşımacılığı fiyatlarında yaşanan önemli artışa dikkat çekti.

Optimalnaya Logistika şirketi genel müdürü Georgiy Vlastopulo, Business FM ile söyleşisinde, evraklarla ilgili yaşanan sorunların, sınırda uzun kuyruklar oluşmasının ve yeni salgın kısıtlamaları riski öncesi yaşanan talep artışının kara yolu taşımacılığı tarifelerine yansıdığını söyledi.

Rusya’nın Avrupa’daki başlıca ticaret partnerlerinin Almanya, Hollanda, Belçika, Lüksemburg ve İtalya olduğunu belirten Vlastopulo, bu ülkelerden talebin arttığını ve bunun fiyatlarda yüzde 30’a varan oranlarda artışa yol açtığını kaydetti.

Örneğin, Almanya’ya TIR fiyatının 2 bin 500 euro’dan 3 bin-3 bin 500 euro’ya kadar yükseldiği bilgisini veren sektör temsilcisi, önümüzdeki sene sonuna kadar bu tendin sürmesini beklediklerini söyledi.

KAYNAK: TÜRKRUS.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.