Rus yolcu uçağı düştü: Kurtulan yok

Rus yolcu uçağı düştü: Kurtulan yok

71 yolcuyu taşıyan Saratov Havayolları'na bağlı Rus yolcu uçağının kalkıştan kısa bir süre sonra Rusya'nın başkenti Moskova'da düştüğü açıklandı. Rus yetkililer, düşen uçağın parçalarına ulaşıldığını duyurdu.

Moskova'da düşen uçağın 65 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunduğu açıklandı. Antonov An-148 tipi uçağın Moskova'dan Orsk kentine gitmek için havalandığı ifade edildi. 

Yere çakılan Antonov yolcu uçağıyla ilgili ilk çelişkili haberler öğlenden sonra 15:00 sularında gelmeye başladı. Moskova’nın Domodedovo havalimanından 65 yolcusuyla havalanan uçakla kule arasında bağlantı kalkıştan 10 dakika sonra kopmuştu. İlk dakikalar radarlarda teknik bir arıza ihtimali gözden geçirilmeye başlandı.

Ancak Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Moskova yakınlarındaki Argunovo köyünden telefon açan vatandaşlardan uçağın yere çakıldığını öğrendi. Bölgeye ulaşan ilk kurtarma ekipleri kazada kimsenin kurtulma şansı bulunmadığını bildirdi. Uçağın kalkıştan hemen sonra kontrolden çıkmasına şimdilik hava koşullarıyla uçağın sefere hazırlanmasında yapılan noksan çalışmalar gösteriliyor. AN-148 tipi uçaklarda kanatlarının buzlanmaya karşı hassas olduğu biliniyor. Kalkıştan önce kanatların özel sıvıyla işlenip işlenmediği kontrol ediliyor

KURTARMA EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Açıklamada, içerisinde 65 yolcu ve 6 kişilik mürettebatın bulunduğu uçağın, Moskova'nın güneydoğusundaki Ramenskoye bölgesine düştüğü, çok sayıda kurtarma ekibinin ve ambulansın bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov'un bölgeye gittiği, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Nerdun HACIOĞLU – HÜRRİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.