Rus gıda kapısı eylülde açılıyor

Rus gıda kapısı eylülde açılıyor

Avrupa Birliği (AB) ve ABD’nin yaptırım kararlarının ardından tarım ürünleri ithalatı için Türkiye ile masaya oturan Rusya’yla anlaşma sağlandı....

Avrupa Birliği (AB) ve ABD’nin yaptırım kararlarının ardından tarım ürünleri ithalatı için Türkiye ile masaya oturan Rusya’yla anlaşma sağlandı. Rusya’ya hayvansal ve bitkisel ürün ihracatının eylülde başlaması bekleniyor.

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi Rosselhoznadzor’un Türkiye’den süt ve süt ürünleri, kanatlı eti, yumurta gibi ürünlerin ithalatı için yaptığı görüşmelerin ardından gerekli sertifikalar Rusya’ya iletildi. Rus makamlar, Türk şirketlerin ihraç edeceği ürünlerle ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gönderdiği sertifikaları teminat kabul edecek. Sertifikasyon garantisiyle ilgili işlemlerin 15 eylüle kadar tamamlanacağı, Rusya’ya gıda ihracatının başlayabileceğini ifade etti.

Karantina istisna durumunda...

Protokol gereği Türkiye, Rusya’ya bitkisel ve hayvansal ürünler satmak isteyen şirketlere yönelik incelemeler yapacak, gerekli görürse Rosselhoznadzor ile bağlantıya geçecek.

Rus makamları, ihraç ürünlerde Türkiye onaylı sertifikalara bakacak. Karantina ve iade gibi işlemler, Türk makamlarıyla bağlantıya geçildikten sonra istisnai hallerde uygulanacak.

Mithat YURDAKUL – MİLLİYET

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.