Rus Crocus Logistics, Türk şirketleriyle işbirliğini artırmayı hedefliyor

Rus Crocus Logistics, Türk şirketleriyle işbirliğini artırmayı hedefliyor

Dev Rus şirketi Crocus Group yetkilisi Amelin, Türk şirketleriyle işbirliğini daha da artırmanın 2023'teki hedefleri arasında olduğunu kaydetti

Crocus Logistics ve Crocus Interservice Genel Müdürü ve Crocus Group Lojistik Dairesi Başkanı Aleksey Amelin, 2023 yılında Türk şirketleriyle işbirliklerini daha da artırmayı amaçladıklarını kaydederek, "Bu yeni yıldaki öncelikli hedeflerimiz arasında" dedi.

Azerbaycan asıllı ünlü Rus işadamı Araz Ağalarov'a ait Crocus Group'un gümrük hizmetleri sunan Crocus Logistics ve Crocus Interservice şirketleri, 2023 yılı için Türk firmaları ile işbirliğinin öncelikli hedeflerinden biri olduğunu kaydetti.

dikGAZETE'ye özel konuşan Rus işadamı Amelin, Türkiye ile ticari ilişkileri değerlendirdi. Amelin, "Şirket olarak yeni yıla büyük hedeflerle girdik. Burada Türkiye ile işbirliği de önem arz ediyor. Çünkü bugün Türkiye Rusya'nın önemli ticari ortaklarından biri. Günümüz koşullarında bu işbirliğinin önemi büyük. Türkiye bugün önemli lojistik merkezlerinde biri ve Rusya için dünyaya açılan önemli pencere. Bizim gümrük işlerinden yararlanmak isteyen Türk firmalarının sayısı da giderek artıyor. İnanıyoruz ki 2023 yılında Türkiye ile işbirliğimiz daha da artacak. Biz bu konuda servis kalitesini artırıyor ve en kaliteli hizmet sunmaya devam ediyoruz" dedi.

ODİNTSOVO BÖLGESİNDE GÜMRÜK İŞLEMLERİNDEKİ KOLAYLIKLAR…

Bu arada, daha önce de açıklama yapan Amelin, Moskova'ya yakın Odintsovo bölgesinde gümrük hizmetleri verdiklerini kaydederek, "Moskova'ya yaklaşık 12 kilometre yakın Odintsovo bölgesinde Akulovski gümrük servisimiz faaliyet gösteriyor. Burası toplam 62 bin metrekarelik bir alan. Modern tesislerimiz, depo alanlarımız, TIR araçları için özel alanlarla ihracatçılara hizmet veriyoruz. Tesisimizde Rusya Federal Gümrük Servisi'ne (FTS) bağlı Gümrük Kapısı da bulunuyor. Burada Rusya Federal Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Servisi (Rosselnadzor) de faaliyet gösteriyor" diye bilgi vermişti.

KAYNAK: Fuad Safarov, dikGAZETE.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.