Rötara elektronik uçuş çantalı önlem

Rötara elektronik uçuş çantalı önlem

Ankara’da faaliyet gösteren bir firma TÜBİTAK’tan aldığı Ar-Ge desteği ile ‘Elektronik Uçuş Çantası’ geliştirdi. Sistemle rötar süreleri en...

Ankara’da faaliyet gösteren bir firma TÜBİTAK’tan aldığı Ar-Ge desteği ile ‘Elektronik Uçuş Çantası’ geliştirdi. Sistemle rötar süreleri en aza indiriliyor.

Son yıllarda havayolu taşımacılığının yaygınlaşmasıyla birlikte uçakların iniş ve kalkışta yaşadığı gecikme sorunu çözüme kavuşuyor. TÜBİTAK desteğiyle geliştirilen ‘Elektronik Uçuş Çantası’ sistemi ile rötarların en aza indirilmesi hedefleniyor. Uçuşlarda kullanılan bütün bilgi ve dokümanların elektronik ortama aktarıldığı sistemle uçuş öncesi ve uçuş esnasındaki işlemler çok kısa sürede yapılarak gecikme sürelerinin en aza indirilmesi planlanıyor. Yeni sistem ile uçağın operasyonel dokümanlarına, hava durumu bilgilerine yaklaşma ve alçalma planlarına, yükleme ve denge problemlerine, raporlaşma ve teknik bakım kayıtlarına uygulama üzerinden kolaylıkla erişilebiliyor.

Havayolu şirketleri kullanıyor

Sistemin en önemli avantajlarının başında da havayolu süreçlerine uygun olarak hazırlanan uçuş planının elektronik olarak 3G/Wi-Fi gibi iletişim ağları üzerinden uçağa aktarımın sağlanması. Sistem hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Emre Barış Aksu, TÜBİTAK TEYDEB’ten aldıkları 250 bin TL’lik destek bütçesi ile projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Aksu, Elektronik Uçuş Çantası’nın Atlasjet tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onay süreciyle kullanıldığını bildirdi.

MİLLİYET

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.