Rolls Royce marka bu uçan taksiler, 2020’de hizmete giriyor

Rolls Royce marka bu uçan taksiler, 2020’de hizmete giriyor

İngiliz lüks otomobil üreticisi Rolls Royce, uçan taksi üretti. Hatta üretmekle kalmayıp hizmet başlangıcı için de tarih verdi. Uber’e bu alanda doğrudan rakip olmak isteyen firmanın hummalı bir çalışma yürüttüğü söyleniyor.

Uçan arabalar ve uçan yolcu taşımacılığı devri, neredeyse asırlık bir bilim kurgu efsanesi olarak akıllarımızda yer etti. Günümüzde pek çok teknoloji şirketi, ana akım otomotiv üreticilerinin yapamadığını yapıp uçan araba teknolojileri geliştiriyor. Hatta Uber bu kadarıyla da kalmayıp, uçan araba ulaşımındaki standartları belirlemeye, uçan araç trafiğini kontrol altına almaya çalışıyor. 

"Kişisel ulaşımdan toplu taşımaya. Hibrid elektrikli dikey kalkış ve iniş (EVTOL) konseptimizin, yarının gücüne nasıl öncülük edeceğini görün" 

Üç boyutlu yazıcılarla üretilen bu prototipler, 90 derece dönebilen kanatlara sahipler. Aynı anda 5 farklı yolcuyu taşıyabilen uçan Rolls Royce taksiler, 500 kilovat güç talep ediyorlar. Firmaya göre saatte 405 kilometreye kadar da hız kazanabiliyorlar. 

Metropollerdeki ulaşım şartlarını iyileştirmeye niyetli olan Rolls Royce, gerekli izinlere alarak seferlere 2020 yılında başlayacağını da iletti. 

Konseptin detayları için tıklayınız.

Webtekno

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.