Rolls-Royce artık gelmeyecek

Rolls-Royce artık gelmeyecek

Borusan Otomotiv CEO'su Eşref Biryıldız, İngiliz ultra lüks Rolls-Royce markasının distribütörlüğünden vazgeçtiklerini söyledi. "Biz bu modeli Türkiye'de...

Borusan Otomotiv CEO'su Eşref Biryıldız, İngiliz ultra lüks Rolls-Royce markasının distribütörlüğünden vazgeçtiklerini söyledi.

"Biz bu modeli Türkiye'de isteğe bağlı olarak getiriyorduk. Ama resmi distribütörlüğünü almamıştık. ÖTV artışı sonrası bu kararımızdan vazgeçtik. Çünkü biri sergilemek biri de test için en az iki araç almalısınız." diyen Biryıldız, bu dönemde satılamayacak bir araca bu kadar para bağlamayı uygun görmediklerini kaydetti. Öncesinde Rolls-Royce için Taksim'de bulunan yeni showroom'da yer bile ayırdıklarını belirten Biryıldız, kasım ayında düzenlenecek Auto Show fuarına da bu markaya ait model getirmeyeceklerini dile getirdi. Borusan Otomotiv olarak bu yıl 15 bin 300 BMW, 2 bine yakın Land Rover ve 2 binin üzerinde Mini satmayı hedeflediklerini belirten Biryıldız, "Land Rover'da 2 bine ulaşmak biraz zor olacak. 250 adet için özel destek istedik. Bu yıl amiral gemisi Range Rover yenilenecek. Land Rover markası içinde satışların yüzde 56'sı Evoque olarak gerçekleşiyor. Geçen yıla göre Land Rover'da biraz düşecek, Mini'de biraz artacak satışlarımız" diye konuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.