Reysaş Lojistik'e kesilen cezanın iptali, İYİ Parti tarafından yargıya taşındı

Reysaş Lojistik'e kesilen cezanın iptali, İYİ Parti tarafından yargıya taşındı

Çayırova’da Reysaş Lojistik için kesilen imar cezasının encümen tarafından iptali İYİ Partililer tarafından yargıya taşındı. İlçe Başkanı İlhami Bayrak, kararın Çayırova Belediyesi’ni 40 milyon liralık zarara uğratacağını vurguladı.

Çayırova Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Deniz Kolo ve Çayırova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Azizcan Türkdoğan, Reysaş’a usule aykırı imar uygulamasına dair kesilen cezanın belediye encümeni tarafından iptalini yargıya taşıdı. Kocaeli İdare ve Vergi Mahkemeleri’ne yapılan başvuruda encümenin ilgili kararına dair yürütmeyi durdurma kararı talep edildi.

Başvurunun ardından açıklamada bulunan İYİ Parti Çayırova İlçe Başkanı İlhami Bayrak şu ifadeleri kullandı: “Reysaş Lojistik firmasına, ‘Emlak beyanına esas’ denetimde bulunulmuş, imara aykırı yapılaşma tespit edilmiş tutanak tutulmuş ve ilgili yapı mühürlenmişti. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi kayıtlara da geçen belediye meclis toplantısında, ‘Ben Çayırova’nın menfaatlerini koruyorum. Genel başkan yardımcımız da yaptığımız işlemin doğru olduğunu belirtip arkandayız diyerek teşekkür etti’ dedikten sonra ilgili encümen kararı ve Çayırova’nın 40 milyon TL tutarında geliri iptal edilmişti. Üstelik kararı alan encümendeki kendi partilisinin iptal kararının yanlış olduğunu belirtip şerh düşmesine rağmen geri adım atmamıştı.

ARTIK SÖZ YARGIDA

İYİ Parti Çayırova İlçe Başkanlığı olarak belediye meclis üyemiz Deniz Kolo ve Gençlik Kolları Başkanımız Azizcan Türkdoğan şahsında; hukuksuz ve halkımızın menfaatine olmayan encümen kararında yürütmenin durdurulması, ardından iptali için konuyu Kocaeli İdare Mahkemesi’ne taşıdık. Şimdi söz hukukun. Çayırovamız’ın kaynaklarını korumak için mücadelemiz sürecek.”

KAYNAK: ÖZGÜN KOCAELİ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.