Resmi araçla özel işe ceza

Resmi araçla özel işe ceza

İl Genel Meclisi Üyesi CHP'li Bahar Doğan'ın, Başkan Ertan hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine açılan dava Yalova 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü....

İl Genel Meclisi Üyesi CHP'li Bahar Doğan'ın, Başkan Ertan hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine açılan dava Yalova 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Doğan, mahkemeye Belediye Başkanı Şaban Ertan;ın makam aracını seçim çalışmalarında ve düğün konvoylarında kullanarak Taşıt Kanunu;nun 4 ve 16. maddelerine aykırı davrandığını söyledi.

Doğan, verdiği ifadede Ertan;ın belediyeye ait 77 AK 150 plakalı resmi aracı 12 Haziran genel seçimlerinde Taşköprü İlköğretim Okulunun yanına çekerek seçim çalışmalarında kullandığını öne sürdü. Ertan;ın seçim günü çekilen fotoğrafları ile resmi araca havlu bağlayarak düğün konvoyuna katıldığını

gösteren videoyu da mahkemeye delil olarak sunan Bahar Doğan, “Şaban Ertan, bir partiye kayıtlıdır. Siyaseten taraftır. Genel seçimle ilgili hiçbir görevi olmayan Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan;ın belediye ait resmi plakalı aracı kullanması kanuna aykırıdır” dedi.

Ertan'ın da savunmasını alan mahkeme, sunulan fotoğraf ve video görüntülerini delil kabul ederek, “Taşıt Kanunu'na aykırı davranmak” suçundan 25 gün hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı. Ceza, 750 TL para cezasına çevrildi.

Davayla ilgili konuşan Bahar Doğan, şöyle dedi:

“Hukuk devletinde kamu görevi yetki ve sorumluluğu kanunla verilir. Belediye başkanları dahil tüm kamu görevlileri buna uyar. Taşıt Kanunu, belediye başkanlarının zatına araç vermemiştir. Bu nedenle il belediye başkanları dahil bu araçlar özel ve keyfi işlerde kullanılamaz. Buna uymayanlar ceza alırlar.”

Başkan Ertan daha önce belirlenen miktarın üzerinde makam aracı alması nedeniyle tarafından 5 ay hapis cezasına çarptırılmış, mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı.

LOJİPORT 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.