Renault Trucks, yılın en büyük ilk teslimatını Alışan Lojistik’e yaptı

Renault Trucks, yılın en büyük ilk teslimatını Alışan Lojistik’e yaptı

Alışan Lojistik araç tercihini Renault Trucks T EVO’dan yana kullandı. Firma, Koçaslanlar Otomotiv’den aldığı 70 araç ile birlikte Renault Trucks’ın ilk kez bir lojistik şirketinde pilot olarak uygulayacağı Excellence Predict hizmetinden de yararlanacak

Renault Trucks, 2022 yılına dev bir teslimat ile başladı. Uzunca bir süredir iki firma arasında yapılan görüşmeler nihai sonuca ulaştı. Türkiye’nin en büyük 500 firması arasında yer alan Alışan Lojistik, Renault Trucks’ın Ümraniye’deki merkezinde araçları teslim almak için imzayı attı.

sebastien-delepine-001.jpg70 adet Renault Trucks T EVO aracın teslimat töreninde konuşan Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, satışın bugüne kadar Alışan Lojistik’e yapılan en büyük teslimat olduğunun altını çizerek, “İki yıl araçlarımızı beğendirmek için uğraştık, şimdi parti zamanı. Önümüzdeki yıllarda da satış sonrası desteğimizle işbirliğimiz sürecek. Evo serisi, çok gurur duyduğumuz bir ürün oldu. Tüm Türkiye’yi gezerek 3 bin müşterimize bire bir göstererek geri bildirim aldık. Sadece dizayn değil, müşterinin işini kolaylaştıracak özelliklerle çok ilgi topladı. Eminim ki, Alışan Lojistik de aracın 360 derece çözümler sunduğunu görünce çok memnun kalacaktır. Biz, bu ürünle Alışan Lojistik’e yalnızca bir kamyon değil, topyekün ve kapsamlı bir hizmet paketi sunuyoruz. Araçla birlikte satış sonrası bir hizmet paketi vereceğiz. Excellence Predict uygulanmaya başladı ve başarılı oldu. İlk amacımız birkaç filo müşterisiyle bunu yapmak olacak. Adım adım gideceğiz öncelikle sistemin değer yarattığını ve çalıştığını görmemiz gerekiyor. Bunu gördüğümüzde de lansmanını yapacağız. Araçların bağlantılı olması gerekiyor. Şu anda Renault Trucks olarak tam bağlantılı araçları sunmanın gururunu yaşıyoruz. Alışan Lojistik bunların tamamından da yararlanacak” diye konuştu.

“SON 10 YILIN EN İYİ DÖNEMİNİ GEÇİRDİK”

Türkiye’deki kamyon pazarı ile de görüşlerini aktaran Delepine, “Sizlerin de bildiği üzere elektronik çip ile başlayan ve birçok alanda yaşadığımız tedarik sıkıntılarına karşın 2021 yılını iyi kapattığımızı söyleyebilirim. Pazardaki büyüme ve yüksek talepten de faydalandık ama tüm markaların sıkıntılar yaşadığı bir dönemde son 10 yılın en iyi dönemini geçirdik. 6 yıldır bizi yakından takip ediyorsunuz. Sonuçlarını her geçen yıl daha iyi alıyoruz. Son 7 aylık dönemde Türkiye’de satılan en yüksek adetli ithal kamyon sağlayıcısı olduk. Tüm dünyada ticari araç pazarı bir büyüme gösterdi. Türkiye’ye gelmeden önceki istatistikler ağır kamyon pazarı 30 binlerdeydi. İki yıl önce 7 binlere düşmüştü, geçen yıl 25 binlere yeniden geldi. Çıkış trendinin yeni ihtiyaçlarla süreceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“7 MİLYON EURO’LUK YATIRIM YAPTIK, YILIN İKİNCİ YARISINDA YENİDEN ALIM YAPABİLİRİZ”

damla-alisan-001.jpgAlışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan da, Renault Finans’ın da desteğiyle 7 milyon Euro’luk bir yatırımla alımı gerçekleştirdik. Bu yılın ikinci yarısında yeniden masaya oturabiliriz. Sebastian başta olmak üzere tüm ekibe çok teşekkür ederim. Zor bir süreçten geçiyoruz. Neyle devam edeceğinize doğru karar vermek gerekiyor. Bu bir evlilik, kendimize uzun yol partneri alıyoruz. Bunlar zor kararlar, biz de Renault ekibinin limitlerini zorlamış olabiliriz.1985’te kurulmuş, hem yurtiçi, hem de yurtdışında faaliyet gösteren bir kuruluş olarak kesintisiz hizmet sunalım ki pazarda büyüyelim istiyoruz. Lojistiğin iki yılda önemini herkes çok iyi anladı ve biz hiç kontağı kapatmadık. İşlerimizi büyüterek devam ediyoruz. 2022 için de agresif büyümeyi planlıyoruz. Bize uçtan uca hizmet verecek firmaya ihtiyacımız var Renault da bunun gereğini yaptı. Bu ilk teslimat ama son teslimat olmayacak Renault ile büyümeyi sürdüreceğiz. Renault, teknoloji de hep bir adım öndeydi. Araçları aldık, satış sonrası destek çok önemli çünkü biz belli bir hatta değil, çok farklı ürünlere hizmet veren bir firmayız. Bütün beklentilerimize yanıt bulduğumuz için buradayız. Yeşil mutabakata inanıyoruz. Yeni teknolojilere yatırım yapmak zorundayız. Bu yapı içerisinde birlikteliğin artarak süreceğini düşünüyoruz. Bu sektör tüm krizlere rağmen büyüyecektir” açıklamasını yaptı.

“EXCELLENCE PREDICT, TÜRK LOJİSTİK FİLOLARINA YENİ UFUK AÇACAK”

omer-bursalioglu-001.jpgRenault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ise, Türkiye’de ilk kez Alışan Lojistik ile uygulamaya giren Excellence Predict’in önemini şu başlıklarla aktardı:

  • Alışan Lojistik, yeni hizmetimizle araçlarında bağlantı sorunu yaşamayacak. Uzaktan bağlantılarda yazılım güncellemeleri cepten yapılabilecek. Aracın servise çağrılmasına gerek olmayacak. Bu, araçların hizmette kalma sürelerini maksimize edecek.
  • Bağlantılı hizmetlere ek optifleet hizmeti sunacağız. 3 modülün tamamı Alışan Lojistik’in kapsama alanında olacak. Konum bilgisi, şoförün kullanım tarzına kadar her durumu filo müdürleri takip edebilme yeteneğinde olacak.
  • Kullanım ömürleri boyunca ekstra bir maliyeti olmadan ve kontrol altında tutarak kullanabilecekler. Marka olarak ayrıştırıcı özelliğimiz uptime olacak. Bizi marka olarak öne çıkaracak.
  • Excellence Predict sözleşmemizin ilk pilot uygulaması Alışan Grup ile olacak. Bu uygulama yeni bir ufuk açacak. Aracın tüm teknik verileri devamlı takip edilecek ve onarım ihtiyaçları önceden belirlenebilecek. Hatta gerektiğinde araç güzergahındaki servis hazır hale getirilecek.

mehmet-emin-celenli-001.jpgAlışan Lojistik CFO’su Mehmet Emin Çelenli ise alım sonrası yaptığı konuşmada şu sözleri dile getirdi:

“İki yıl süren bir çalışma ile alıma karar verdik. Çok kıymetli bir çalışma oldu. Excellence paketine lastik ve akaryakıt hizmeti de verseler harika olurdu” sözleriyle latife yaptığı konuşmasını “Anlaşılabilir, şeffaf bir yaklaşım gösterdiler. Teşekkür ederiz” sözleriyle tamamladı.

ayhan-ozekin-001.jpgAlışan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Ayhan Özekin de, “Satın alma ekibi olarak birçok marka ile görüştük. Çok ısrarlı ve şeffaf bir satış politikası yürüttüler. Yeşil mutabakata uygun yeni nesil motor yapıları, satış sonrası ikna edici paket, sürücünün yaşamını kolaylaştıran özellikler nedeniyle tercih ettik. Bunun arkası da gelecek” açıklamasını yaptı.

renault-trucks-alisan-2.jpg

renault-trucks-alisan-5.jpg

renault-trucks-alisan-14.jpg

renault-trucks-alisan-15.jpg

renault-trucks-alisan-19.jpg

renault-trucks-alisan-23.jpg

renault-trucks-alisan-27.jpg

renault-trucks-alisan-39.jpg

renault-trucks-alisan-40.jpg

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.