Renault Trucks ve Indra, kamyon parçalarını geri dönüştürecek

Renault Trucks ve Indra, kamyon parçalarını geri dönüştürecek

Renault Trucks döngüsel ekonomiye geçişini hızlandırıyor ve Indra ile birlikte kamyon parçalarının geri dönüştürülmesi ve yeniden kullanılması için bir ağ geliştiriyor. İki ortak, sonuçları sonbaharda açıklanacak bir yıllık ön çalışmayı yürütüyor.

Renault Trucks Başkanı Bruno Blin ve Indra Automobile Recycling İcra Kurulu Başkanı Loïc Bey-Rozet, 2 Temmuz 2020’de, kamyon parçalarının geri dönüştürülmesi, yeniden kullanılması ve geri kazanılmasına yönelik bir ağın oluşturulması için kamyon üreticisi ile otomotiv geri dönüşüm uzmanı arasında kurulacak işbirliğinin koşullarını ortaya koyan bir niyet mektubu imzaladı. İki ortak, ADEME’nin finans desteğiyle ve Indra’nın ağır iş makinelerinin sökülmesinde uzmanlaşmış ortağı CIDER Engineering’in katkılarıyla yürütülen bir yıllık çalışmayı tamamlamak üzere.

soldan-saga_loic-bey-rozet-indra_bruno-blin-renault-trucks.jpgSoldan Saga_Loic Bey-Rozet Indra_Bruno Blin Renault Trucks.

Bu çalışma, ticari odaklı böyle bir ağın kurulması için gerekli temel başarı faktörlerini ve kriterlerini belirlemeyi amaçlıyor. Üretici firma ve araç geri dönüşüm uzmanı; kamyon söküm pazarı, dağıtım planları ve yöntemlerinin ayrıntılı olarak analiz edilmesi sayesinde elde ettiği olumlu sonuçları derleyerek Ekim 2020’de ADEME’ye (Ekolojik Dönüşüm Ajansı) sunacak.

Renault Trucks ve Indra Automobile Recycling, Temmuz 2020’den itibaren kamyonların geri dönüşümüne daha büyük bir hacimde başlayacak.
Indra Automobile Recycling şirketinin beş merkezi, bu yaz söküm için 15 Renault Trucks aracı alacak.

Parçalar temizlenip kaynakları belirtildikten sonra Renault Trucks onarım ve dağıtım ağı yoluyla müşterilere sunulacak. Sökümden kalan diğer malzemeler, geri dönüştürülecek. Indra Automobile Recycling merkezleri ile Renault Trucks bayi ve şubelerinde bugünden başlayarak yıl sonuna kadar yüz civarında kamyon sökülüp ardından geri dönüştürülecek.

Renault Trucks, bu ticari yaklaşımı geliştirmek için Avrupa’da kendi geri dönüşüm ağını yapılandırmayı hedefliyor. Bu ağ, şimdiden araç sökümüne hazırlanan İspanya ve Birleşik Krallık’taki pilot sahaları içeriyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.