Renault Trucks, Tegeta ile anlaştı, artık Gürcistan ve Ermenistan'da da olacak

Renault Trucks, Tegeta ile anlaştı, artık Gürcistan ve Ermenistan'da da olacak

Kafkasya ve Orta Asya'daki en büyük Gürcü otomotiv şirketi olan Tegeta Commercial Vehicles, Renault Trucks’ın Gürcistan ve Ermenistan bölgelerinden sorumlu bayisi olarak hizmet vermeye başlıyor.

Renault Trucks Türkiye, Kafkasya bölgesindeki satış ve satış sonrası hizmet ağını Tegeta Commercial Vehicles ile yaptığı yeni iş anlaşması ile geliştiriyor. Araç, yedek parça, akaryakıt gibi geniş bir yelpazede otomotiv alanında uzun yıllar deneyime sahip Tegeta Commercial Vehicles, Renault Trucks’ın bölgedeki varlığını arttırmak üzere çalışmalarına başlıyor.

Gürcistan'ın başkenti Tiftis’te Gürcistan Hükümeti'nden yetkililer, Fransa Gürcistan Büyükelçisi, Fransa Gürcistan Ticari Ateşesi, ticari araç kullanıcıları, yerel ve yabancı özel kuruluşların katılımı ile gerçekleştirilen açılışa Renault Trucks adına Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, İkinci El Kamyon Müdürü Fatih Erdem, Kafkasya ve Orta Asya Bölge & İş Geliştirme Müdürü Erkan Ergene ve Tegeta Commercial Vehicles Kamyon, Otobüs ve Orta Avrupa SBU İcra Direktörü Teimuraz Darispanashvili ev sahipliği yaptı.

renault-trucks-tegeta-commercial-vehicles-go-rsel-1.jpgTegeta Commercial Vehicles, yapılan anlaşma çerçevesinde Renault Trucks Türkiye merkezine bağlı olarak Gürcistan ve Ermenistan’da satış ve satış sonrası için hizmet sunacak. Açılış töreninde yeni iş birlikleri ile ilgili bilgi veren Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine; “"Renault Trucks’ın tarihçesi, bir asır öncesinde Lyon'da, Marius Berliet'in ilk motorunu icat etmesiyle başladı. Kurucumuzun “Çözümü, sahada buluruz” mottosuna sadık kalarak 1894 yılından bu yana geleceğin kamyonlarını tasarladık ve bugün, ticari araçların liderlerinden biri olarak globalde yılda 50.000'den fazla yeni kamyon teslim ediyoruz. Şirketimizin 10.000 çalışanı, kamyon ve hizmetlerin tasarımı, üretimi ve satışı ile ilgileniyor. Güçlü hizmet ağımız sayesinde müşterilerimiz ve sürücülerle yakın ilişkiler içinde 150'den fazla ülkede 1.400 satış ve servis noktamızla çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye belirtti.

Bölgede artarak devam eden inşaat ve diğer önemli projelere de dikkat çeken Sebastien Delepine; “Kafkasya bölgesindeki Renault Trucks organizasyonumuz, Türkiye merkezimize bağlı bulunuyor. Türkiye’deki 20 yılı aşkın güçlü operasyon ağımız sayesinde amacımız, Gürcistan'daki varlığımızı arttırarak başarılarımızı katlamak. Gürcistan'ın stratejik konumu, ülkeyi tarihi "İpek Yolu"nu yeniden canlandırma çabalarının merkezine yerleştirdi. Kafkasya, Hazar Havzası ve Orta Asya bölgelerinin ekonomik gelişimleri doğrultusunda Japonya, Çin, Hindistan ve Avrupa ilişkilerini yoğunlaştırdıkça, eski İpek Yolu üzerindeki ticaretin artması ve lojistik altyapısının iyileştirilmesi kaçınılmaz olacak. Poti Mega Limanı'nın oluşturulması, demiryolu güzergahlarının inşası ve iyileştirilmesi ile birlikte devam eden tüm projeler de büyük önem taşıyor” diyerek; “Doğu Avrupa ile Orta Asya arasında transit geçiş bölgesi olan Gürcistan, uzun yol lojistiğinde önemli bir bölge ve Türk lojistik şirketlerinin de sıklıkla çalıştığı bir pazar. Bu nedenle yeni iş birliğimiz, Türkiye- Gürcistan hattında çalışan Türk lojistik şirketlerine sunduğumuz hizmetlerin de artmasına katkı sağlayacak” şeklinde belirtti.

Sebastien Delepine; “Tegeta Commercial Vehicles ile iş birliğimizde tüm ürün segmentlerimizi ticari araç kullanıcılarına sunmakla birlikte uzun yol ve inşaat gamımıza ağırlık vereceğiz. EVO serimiz, bu iki alanda da pazarda çok güçlü. T EVO uzun yol çekicilerimizin yanı sıra inşaat segmenti için sunduğumuz C ve K serisi kamyonlarımızın pazarda yüksek bir talep göreceğine inanıyoruz. Bu kamyonlarımızı damper, mikser gibi ihtiyaca yönelik olarak hazır üstyapılı şekilde sunuyor olacağız. Ayrıca Gürcistan, özellikle uzun yol ve yurtiçi taşımacılığında ikinci el ticari araçlara da talebin yüksek olduğu bir bölge. Global olarak sunduğumuz ikinci el araçların satış ve satış sonrası hizmetlerinin bölgede yine Tegeta Commercial Vehicles tarafından sağlanması ile bu alanda da varlığımızı arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Tegeta Commercial Vehicles Kamyon, Otobüs ve Orta Avrupa SBU İcra Direktörü Teimuraz Darispanashvili ise yaptığı açıklamada; “Yeni ortaklığımız, bir yandan iş geliştirmemizi, diğer yandan da ülke için önemli altyapı projelerine katkıda bulunmamızı sağlayacak. Bu projeler, otoyolların yapımının yanı sıra dağıtım ve uzun yol lojistiğini de kapsıyor. Gürcistan'ın tüm önemli şehirlerinde müşterilerimize Renault Trucks orijinal yedek parçalarını sunabileceğimizin altını çizmek isteriz. Böylece işletim maliyetlerini etkin bir şekilde kontrol etmelerini sağlayabileceğiz. Tegeta Commercial Vehicles olarak müşterilerimize hafif, ağır ve inşaat segmentleri de dahil ticari, yolcu ve endüstriyel taşımacılık alanlarında eksiksiz bir yelpazede hizmet sunuyoruz. Ülke genelinde 29 servis noktamız bulunurken dört kıtada uluslararası ticaret yapıyoruz. Bu deneyimimiz ile şimdi Renault Trucks ailesine katılmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz” diye belirtti.

Tegeta Commercial Vehicles, dünyanın önde gelen birçok otomotiv markasını, tek distribütör olarak bölgede temsil ediyor. Ayrıca Tegeta, ağır iş makinelerinde de önde gelen ve seçkin markaların resmi ortağı olarak hizmet sunuyor. Bugün yaklaşık 2.500 çalışanı ile Gürcistan'daki en büyük işverenlerden biri olan Tegeta, 300'den fazla lider otomobil markası ürününün Gürcistan'daki en büyük ithalatçısı.

renault-trucks-tegeta-commercial-vehicles-go-rsel-2.jpg

renault-trucks-tegeta-commercial-vehicles-go-rsel-4.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.