QATAR AIRWAYS’TEN YENİ ROTA: KRABI

QATAR AIRWAYS’TEN YENİ ROTA: KRABI

Qatar Airways, Tayland’ın sahilleri ile popüler olan bölgesi Krabi’ye hizmet sunan Orta Doğu kökenli ilk havayolu şirketi oldu.

Qatar Airways, Doha’dan (Katar) Krabi uluslararası havalimanına ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Piste iniş yapan Airbus A330-200, Güney Tayland’ın batı kıyısına haftada dört defa yapılacak yeni uçuşları kutlamak amacıyla su püskürtülerek karşılandı. Bu ilk uçuşa Qatar Airways Asya Pasifik Kıdemli Başkan Yardımcısı Sayın Marwan Koleilat ile Tayland’ın Katar Büyükelçisi, Sayın Soonthorn Chaiyindeepum da katıldı. Qatar Airways bu yeni rotanın başlatılmasıyla birlikte, dünyanın en popüler turizm bölgelerinden birine uygun ulaşım fırsatı sunan Krabi’ye tarifeli uçuş yapan ilk Orta Doğu havayolu şirketi oldu. Seyahat edenler artık inanılmaz güzellikteki Phi Phi adaları Ulusal Parkı’na yıl boyu sunulacak hizmetin yanı sıra, büyüleyici kara ve deniz manzaraları, birinci sınıf dalma, ulusal park ve ekoloji turları ile ünlü olan Güney Tayland bölgesindeki diğer kültürel deneyimlerin tadını çıkarabilir.

Tayland, Qatar Airways için önemli bir pazar olmaya devam ediyor


Qatar Airways Asya Pasifik Kıdemli Başkan Yardımcısı Sayın Marwan Koleilat: “Krabi’ye yapılacak uçuşları başlatarak önemli piyasalardaki yolcuların, dünyanın tartışmasız en popüler ve aranan seyahat noktalarından biri olan Krabi’ye ve bölgenin turizm açısından önemli noktalarına doğrudan erişmesini sağlamaktan dolayı çok mutluyuz. Tayland, Qatar Airways için önemli bir pazar olmaya devam ediyor ve yolcularımıza daha iyi hizmet vermek amacıyla önemli ikincil varış noktaları keşfetmeye devam ediyoruz. Misafirlerimiz, sektörün en genç filolarından biriyle Krabi’ye (Tayland) seyahat ederken Qatar Airways’in ödüllü hizmetlerinin tadını çıkarabilir. Buna ilave olarak, Krabi’ye sunulan bu yeni hizmet ile birlikte Krabi ve bölge halkına dünya genelinde pek çok varış noktasına ulaşım imkanı sunuyoruz. 20 yılı aşkın süredir verdikleri destek nedeniyle Taylandlılara teşekkür etmek istiyorum.”  dedi. Güney Tayland’daki Krabi, çok sayıda tropikal plajı kucaklayan, yüksek kireçtaşı oluşumları ile büyüleyici doğal güzelliklere sahip bir yer. Ünlü Kaplan Mağarası Tapınağı, Railay Beach, Ko Poda, Khao Phanom Bencha Ulusal Parkı ile Ko Lanta Yai de bu bölgede yer alıyor ve her yıl güneş arayışındaki çok sayıda turisti ağırlıyor.  Tayland Turizm Yetkilisi Mr. Yuthasak Supasorn, Qatar Airways’i ve Krabi ile Doha arasındaki bu yeni rotayı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek: “Bu yeni rotada uçuşların başlaması sayesinde, Tayland’ın artık dünya ile daha iyi bağlantıları var. Krabi, inci gibi plajlar, şeffaf sular, mercan resifleri, şelaleler ve doğal mağaralar açısından zengin Güney Batı kıyısındaki Andaman Denizi’nde bulunuyor ve Tayland’ın en ikonik bölgelerinden biri. Geçen yıl, Tayland’a Katar’dan 39.000’den fazla turist geldi ve bu yeni rota ile birlikte bu yıl bu rakamın artmasını bekliyoruz. Bu yeni rota aynı zamanda GCC’nin diğer bölümleri, Orta Doğu, Avrupa ve Afrika’dan gelen yolcular için uygun bir bağlantı sağlıyor.” dedi.
Krabi, Tayland’da Qatar Airways’in hizmet verdiği üçüncü stratejik varış noktası. 1996 yılında Bangkok’a yapılan ilk uçuşun ardından, Qatar Airways 2010 yılında Phuket uçuşlarına başladı ve 2017 yılında da Chiang Mai rotasında hizmet vermeye başlayacak. Katar devletinin ulusa havayolu şirketi olan Qatar Airways, havacılık endüstrisinin en hızlı büyüyen havayollarından biri ve altı kıtada 150’den fazla iş ve turizm merkezine ulaşma seçeneği sunuyor. Yolcular havayolu şirketinin Doha’daki son teknoloji ile donatılmış Hamad Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleşen hızlı ve uygun transferin tadını çıkaracak.

 96 saatlik transit vize

Transitlerini konaklamalı aktarma şeklinde yapmak isteyen yolcular, Katar Turizm Yetki Makamı ile ortalık yapılarak sunulan 96 saatlik transit vizesinden faydalanabilir. Transit yolcular, bu sayede Doha’nın önemli yerlerini (Dünyaca ünlü İslam Sanatları Müzesi, Katara Kültür Köyü, Çöl safarisi, hareketli ve kozmopolit şehir manzarası gibi) keşfedebilir.  Qatar Airways, Krab’ye gerçekleştirdiği ilk uçuşun ardından küresel erişimini genişletmeye devam ediyor. Şirketin 2016 yılında seferlere başladığı varış noktaları şunlar: Adelaide (Avustralya), Atlanta (ABD), Birmingham (Birleşik Krallık), Boston (ABD), Helsinki, (Finlandiya), Los Angeles (ABD), Marakeş (Fas), Pisa (İtalya), Ras Al Khaimah (BAE), Sydney (Avustralya), Windhoek (Namibya) ve Erivan (Ermenistan). Seyşeller’e uçuşlar is bu ay başlayacak.  

LOJİPORT   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.