PWA Wındsurf Dünya Kupası rekor katılımla başladı

PWA Wındsurf Dünya Kupası rekor katılımla başladı

Dünyanın en hızlı Windsurf’çüleri bu yıl da 27 Ağustos- 1 Eylül tarihlerinde PWA Windsurf Dünya Kupası ve Surf & Sound Festivali’nde Alaçatı’da...

Dünyanın en hızlı Windsurf’çüleri bu yıl da 27 Ağustos- 1 Eylül tarihlerinde PWA Windsurf Dünya Kupası ve Surf & Sound Festivali’nde Alaçatı’da buluşuyor.

Alaçatı, 27 Ağustos 2012 – Pegasus Airlines sponsorluğunda, Sportworks organizasyonu ve Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde, Alaçatı Belediyesi desteği ile Port Alaçatı ev sahipliğinde Alaçatı Surf Merkezi’nde gerçekleştirilen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası bugün yapılan kayıt işlemleri ile başladı.

30 ülkeden 64 erkek 26 kadın toplam 90 sporcunun kayıt işleminin tamamlanmasının ardından, ilk gün rüzgarın yeterli seviyede olmaması nedeniyle yarış yapılamazken,

28 Ağustos Salı günü ilk yarış saati 10:30 olarak belirlendi.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası yarışlarında; efsane sporcu 41 kez dünya şampiyonu Björn Dunkerbeck, 5 kez üst üste Dünya Şampiyonluğu ünvanına sahip Antoine Albeau, dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan Julien Quentel, Micah Buzianis, kadınlar kategorisinde  Karin Jaggi, Valerie Arrighetti  gibi 30 ülkeden 64 erkek 26 Kadın toplam 90 sporcu katılıyor.

Milli windsurfçülerimiz, Bora Kozanoğlu,  Ertuğrul İçingir, Lena Aylin Erdil , Çağla Kubat, Dilara Uralp gibi erkeklerde 9 kadınlarda 11 sporcumuz olmak üzere toplam 20 Türk sporcumuz da  55.000 €’luk ödül için mücadele edecek.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’nda  yarışlar hafta boyunca devam edecek ve  1 Eylül Cumartesi günü ödül töreni ile sona erecek.

PWA WINDSURF DÜNYA KUPASI PROGRAM

27 Ağustos Pazartesi kayıt işlemleri 10:00-11:00 Muhtemel Yarış Startı 13;30

Hafta boyunca;

PWA Windsurf Dünya Kupası yarışları 11:00 -17:00

Pegasus Windsurf Simülatör

Pegasus T-shirt tasarım atölyesi

Power Garage TV performansları

31 Ağustos Cuma Volkswagen Amarok Party DJ Hüseyin Karadayı

1 Eylül Cumartesi Pegasus Dance Challenge , Ultimate Party

ÖDÜL TÖRENİ

19 Nisan’da İtalya’da başlayan erkeklerde 7 ayak’lı Dünya Kupası’nın  5. ayağı Alaçatı’da gerçekleşirken, 4 ayaklı kadın yarışlarının Dünya Şampiyonları Alaçatı yarışlarından sonra Vietnam’da belirlenecek.

Festival bünyesinde izleyiciler, efsanevi windsurfçülerin yarışlarını takip ederken yarış merkezinde düzenlenecek farklı aktivitelerle yazın en güzel anlarını yaşayacaklar.

[gallery]

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.