PTT'den kamuya 'bizi kullanın' uyarısı

PTT'den kamuya 'bizi kullanın' uyarısı

Kamu kurum ve kuruluşları, genelgeye rağmen bazı gönderilerini dağıtmak için özel kargo firmalarını kullanınca kriz çıktı. Kargo şirketlerinin büyük...

Kamu kurum ve kuruluşları, genelgeye rağmen bazı gönderilerini dağıtmak için özel kargo firmalarını kullanınca kriz çıktı.

Kargo şirketlerinin büyük yatırımlar yapması, PTT'nin sahip olduğu posta ve haberleşmedeki pasta payını düşürdü. Başbakanlık, PTT'nin rekabete dayanabilmesi için geçen yıl bir genelge yayımladı. Kamu kurumlarına gönderilen genelgede, “Posta yoluyla sağlanması gereken iletişim faaliyetleri, sadece PTT aracılığıyla yürütülmektedir” denildi. Buna rağmen kamu kurumlarının özel kargo şirketlerini tercih etmesi krize yol açtı. Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü, başta bankalar olmak üzere özel şirketleri kullanan kuruluşlara uyarı yazısı yazdı ve şunları kaydetti: “Posta haberleşmesinde gizlilik ilkesinin korunması görevi, bize verildi. 2008 yılından itibaren PTT, kargo hizmeti veriyor. Başbakanlık geçen yıl genelge yayımladı. Yargıtay'ın açık ve kapalı mektuplarının, haberleşme mahiyetinde yazı bulunan gönderilerinin, kabulü, taşınması ve dağıtılması PTT İdaresinin tekeli altında. Genelgeye aykırı hareket eden kamu kurumları, yasalar önünde suçlu duruma düşecektir. Posta tekelini ihlal eden özel kargo-kurye firmaları ile bu firmalara gönderi veren kamu kurumları hakkında, yerel Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.