PTT'den HGS açıklaması

PTT'den HGS açıklaması

PTT Genel Müdürlüğü, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) projesi ile ilgili olarak medyada çıkan haberlerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Hızlı...

PTT Genel Müdürlüğü, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) projesi ile ilgili olarak medyada çıkan haberlerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) projesinin 17 Eylül 2012 tarihinde hizmete girdiği ve bugüne kadar günlük ortalama 250 bin adet geçiş sayısına ulaştığı belirtilen açıklamada, "Söz konusu SMS'ler müşteriyi bilgilendirme amaçlı olup, müşterilerin bakiye yetersizliğinden kaynaklı mağduriyetlerinin önlenmesine yönelik olarak gönderilmektedir. Bu şekilde SMS alan müşterilerimizin 7 gün içerisinde geçiş ücretini karşılayacak şekilde bakiye yüklemesi yaptığı takdirde cezalı duruma düşmesi önlenecektir. Geçiş ücretini karşılayacak yeterli bakiyenin olması durumunda ise müşterilere herhangi bir SMS gönderilmesi sözkonusu değildir" denildi.

PTT Genel Müdürlüğü, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) projesi ile ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle;

"Bilindiği üzere Kuruluşumuzca; Ülkemizin ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerinde araç kuyruklarının önlenebilmesi ile sürücülerimizin buralardan kısa sürede ve ucuz şekilde geçebilmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Hızlı Geçiş Sistemi(HGS) projesi; 17 Eylül 2012 tarihinde hizmete girmiş ve bugüne kadar günlük ortalama 250 Bin adet geçiş sayısına ulaşmıştır. Hızlı Geçiş Sistemi uygulamasında araçların sistemden geçişleri otomasyon ortamında takip edilmekte, müşterilerin geçiş ücretleri hesap bakiyelerinden düşülmektedir. Hesap bakiyesinde geçiş ücretini karşılayacak yeterli tutarın bulunmaması durumunda bilgi ve uyarı amaçlı olarak müşterinin cep telefonuna kısa mesaj (SMS) gönderilmektedir. Söz konusu SMS'ler müşteriyi bilgilendirme amaçlı olup, müşterilerin bakiye yetersizliğinden kaynaklı mağduriyetlerinin önlenmesine yönelik olarak gönderilmektedir. Bu şekilde SMS alan müşterilerimizin 7 gün içerisinde geçiş ücretini karşılayacak şekilde bakiye yüklemesi yaptığı takdirde cezalı duruma düşmesi önlenecektir. Geçiş ücretini karşılayacak yeterli bakiyenin olması durumunda ise müşterilere herhangi bir SMS gönderilmesi sözkonusu değildir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.