PttAVM, Hong Kong'a lojistik merkezi askıya aldı

PttAVM, Hong Kong'a lojistik merkezi askıya aldı

Çin’in Hong Kong bölgesinde bir lojistik merkez kurma hazırlıkları olduğunu belirten PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, “Ancak bu olaylardan sonra lojistik merkezinin kurulumuna yönelik çalışmalarımızı da askıya aldık” dedi.

PttAVM.com’un genel müdürü Hakan Çevikoğlu, koronavirüs salgınının Çin’deki e-ticaret sektörüne büyük bir darbe vurduğunu belirtti. Salgın öncesi Çin’den Türkiye’ye günlük 100 bin adet küçük kargo geldiğini, şimdi ise bu sayının günde 10 binlerin altına kadar gerilediğini ifade eden Çevikoğlu, “İnsanların Çin’den e-ticaret kanalıyla aldıkları ürünlerin sayısı çok azaldı. Bu durum iç piyasadaki e-ticaret satışlarını yüzde 10-15 artırdı” dedi.

Özellikle elektronikte ürünlerin büyük çoğunluğunun Çin’de üretildiğine dikkat çeken Çevikoğlu, “Çin’de bu üretimler de giderek azalmaya başladı. Teknolojik ürünlerin fiyatı yakın zamanda artabilir” dedi. Yurtdışı projeleri kapsamında Çin’in Hong Kong bölgesinde bir lojistik merkezi kurmak için de ön hazırlık çalışmalarında bulunduklarını söyleyen Çevikoğlu, “Ancak bu olaylardan sonra lojistik merkezinin kurulumuna yönelik çalışmalarımıza da askıya aldık” dedi. Şirketin yurtdışı çalışmaları hakkında da bilgi veren Çevikoğlu, “Bünyemizde 20 milyon ürün ve 15 bin satıcı yer alıyor. Bunlardan 2 milyon ürünü yurtdışına açtık. Yurtdışından talepler de gelmeye başladı” diye konuştu.

Osman Nuri CERİT - AKŞAM

LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.