Promoteon'dan ağır vasıtalar için önemli uyarı

Promoteon'dan ağır vasıtalar için önemli uyarı

Pirelli marka premium endüstriyel ve ticari lastiklerin lisanslı üreticisi Prometeon, ağır vasıta sürücülerini kış koşullarında yaşanması muhtemel durumlar için uyararak, kış lastiği kullanmaları konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Pirelli marka kamyon, otobüs, tarım ve iş makinesi lastiklerinin lisanslı üreticisi Prometeon, kış mevsiminin giderek kendini hissettirdiği şu günlerde ağır ticari vasıta sürücülerine yönelik önemli hatırlatmalarda bulundu.

Şenocak: “4ºC’nin altındaki hava şartlarında mutlaka kış lastiği kullanılmalı”

gokce-senocak-prometeonturkiye_k.jpgKış lastiklerinin 7ºC’nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastikler olduğunu belirten Prometeon Türkiye, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar Ticaret Direktörü Gökçe Şenocak, “Ağır vasıta araçlar için 4ºC’nin altındaki hava koşullarında mutlaka kış lastiği kullanılmasını öneriyoruz. Kış lastikleri özel taban hamur bileşimi ve kış koşullarına özel geliştirilen desenleri ile yaz lastiklerine kıyasla yol tutuş, çekiş, frenleme ve su tahliyesi gibi kritik konularda çok önemli avantajlar sağlıyor. Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlarda her yılın             1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasındaki dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması yasal bir zorunluluktur. Türkiye’nin dört bir yanını dolaşan ve kış mevsiminin zorlu şartları ile sürekli karşı karşıya kalan ağır vasıtalar için kış lastiği hayati öneme sahip. Sürücülerin güvenlikleri için yaz lastiklerini mutlaka (M+S) ve kar tanesi (snowflake) işareti olan lastiklerle değiştirmeleri gerekiyor” dedi.

Lastiklerin üzerinde (M+S) işareti veya kar tanesi (snowflake) işareti olması gerekiyor

Yönetmeliğe göre kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti veya (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake) işareti veya sadece kar tanesi (snowflake) işareti arandığını vurgulayan Şenocak, “Pirelli ticari lastiklerinin tamamı bu yönetmeliği karşılarken, Pirelli kış lastikleri FW:01 ve TW:01 ise bu işaretlere sahip olmakla kalmayıp yoğun lamel yapısı sayesinde zorlu kış koşullarında yüksek yol kontrolü, güvenli sürüş ve yüksek kilometre performansı da sunuyor. Azaltılmış taban blok hareketleri, düşük dönme direnci ile yakıt tasarrufu ve düzenli aşınma sağlıyor. Ayrıca, yüksek kaplanabilirlik özelliği sayesinde karkasın yeniden kullanılabilmesine imkan veriyor. Tüm bunların yanında düşük ses oluşumu ile yüksek akustik konforu da garanti ediyor” diye konuştu.

Pirelli kış lastikleri  FW:01 ve TW:01, yoğun lamel yapısı ile kış şartlarına meydan okuyor

Pirelli FW:01 ve TW:01 kış lastikleri, özellikle düşük hava sıcaklığında (4ºC altında), kar ve yağmurun limitleri zorladığı çok sert yol koşullarında, uzun ve orta mesafe taşımacılıkta yüksek performans ve güvenlik sunmak üzere tasarlanmış bulunuyor. Prometeon, özel taban ve sırt bileşimi formülasyonuna sahip bu lastikler ile kullanıcılarına en iyi yol tutuşu ve en kısa fren mesafesini sunmayı hedefliyor. Ayrıca, yoğun lamelli tabanı ile bünyesinde karı tutarak üstün yol tutuşu ve yüksek çekiş gücü sağlarken en düşük zemin sıcaklıklarında bile yüksek güvenliği garanti ediyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.