PROMETEON, ProTruck ile filo maliyetlerini düşürüyor

PROMETEON, ProTruck ile filo maliyetlerini düşürüyor

Gökçe Şenocak, “Premium bir marka satıyoruz. Lastiğin aracın altına takıldığı andan, hurdaya ayrıldığı ana kadar maksimum performansını sürekli kılmamız gerekiyor. Bu nedenle her müşteri için farklı reçete sunuyoruz” diyor.

Pirelli, lastik üretiminde 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren bir dünya markası. Prometeon ise, bu devin kardeş şirketi olarak adlandırılabilir. Prometeon Lastik Grubu, Mart 2017'ye kadar Pirelli Grubu'nun bir parçasıydı. O tarihten bu yana Prometeon ve Pirelli, iki ayrı şirket olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Prometeon tüm dünyada odaklandığı endüstriyel ve ticari lastik üretimi alanında hızla büyümeye devam ediyor.

gokce-senocak_prometeonturkiye_s.jpg2007 yılında bir Ar-Ge merkezi kurarak 2015 yılında lisansını aldıklarını ifade eden Prometeon Türkiye, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar Ticaret Direktörü Gökçe Şenocak, bu tesisin, sektördeki ilk Bakanlık lisanslı Ar-Ge merkezi olduğunun altını çizerek, “Prototip lastikleri burada üretiyoruz. Bunun teknik, ticari ve üretim ayakları var. Ticari olarak sadece bu konuya odaklanır ve kullanıcıdan gerçek ihtiyaçları konusunda geri dönüşler alırız. Türkiye’nin yol koşullarıyla Avrupa’nın yol koşulları karşılaştırılamaz. Biz de ülkemiz koşullarına uygun lastikler üretiyoruz. Türkiye için özel hamur seçilir, topuk yapısı buna göre güçlendirilir; bu da bizi rakiplerimizden bir adım öne çıkaran en önemli özelliğimizdir” diye konuştu.

“Her filonun çözümü farklı, ProTruck da bunun için var”

Premium bir marka sattıklarını vurgulayan Şenocak, “Aracın altına takıldığı andan hurdaya ayrıldığı ana kadar maksimum performansı sürekli kılmamız gerekiyor. Bunun için de müşterinin ihtiyaçlarına göre terzi usulü çalışmamız lazım. Kaplansın, hava tamamlamayla ilgili servisler alsın, bakım-sökme takma işlemini doğru ve ihtiyacı doğrultusunda yapsın gibi hizmetler verilebilir. Tüm bunlar için ProTruck adını verdiğimiz bir çözüm paketi yarattık. ProTruck, ihtiyaca farklı çözümler üretmeye odaklanmış bir hizmet ailesidir. Bu bir genel ilaç değildir. Herkese aynısı verilmez, her kullanıcının reçetesi farklıdır. ProTruck servisleri için iş geliştirme ekibimiz gider, araç altı çalışmalar yapar ve reçete yazarlar. Hava basınçları düşükse bir ProCorner kurulmasını önerirler, araçlar giderken havalarını tamamlayıp çıkar. Bir lastikçileri yoksa FleetCube kurmalarının işlerin aksamadan yürümesini sağlayacağını söyleriz. Kurduğumuz dijital filo yönetim sistemi ile müşterilerimizin filolarındaki her bir aracın her bir lastiğini yönetebilmesini sağlıyoruz. 7/24 de yol yardım hizmeti veriyoruz” açıklamasını yaptı.

100 araçlık bir filo, lastiklerini nasıl yeniler?

Yukarıdaki soruyu sorduğumuz Gökçe Şenocak’ın yanıtı şöyle oldu: “Türkiye’nin en büyük entegre lojistik şirketi Netlog’un böyle bir talebi vardı, tabii onun filosundaki araç sayısı çok daha fazla. İşte reçete yazmak tam da burada ihtiyaç duyduğumuz bir olgu. Çünkü karşınızda yaklaşık 15 bin lastik var ve bu araçların hepsi aynı tip işi yapmadığı için 30 farklı ebatta lastik çözümü üretmeniz gerekir. Çok büyük ve farklı ihtiyaçları olan bir yapı olduğu için kilometre başına bir anlaşma önerdik ve bütün lastik yönetiminin idaresine talip olduk. Geçen ay yaptığımız değerlendirme toplantısında çok memnun kaldıklarını ve diğer lojistik kuruluşlarına kendi memnuniyetlerini referans verebileceğimizi söylediler. Çünkü maliyetlerini inanılmaz bir şekilde düşürmüştük. Lastiği düşünmeyi bırakıp, bütçelerini de bilerek kendi işlerine odaklandılar. Herkesle km başına anlaşma yapamazsınız. Ekiplerimizin gelip, hangi çözüme uygun olduğunuzu saptamaları gerekiyor. Ardından gönlünüz rahat bir şekilde filonuzu bize emanet edebilirsiniz.”

PROMETEON, “kaplanabilir lastik garantisi” veriyor

Kullanıcıların maliyetleri düşürmek için sıklıkla başvurdukları lastik kaplamayı kesinlikle önerdiklerini ifade eden Gökçe Şenocak, “Çünkü Premium bir ürün kullanırsanız çok uzun kilometre yapar, gerektiğinde de kaplayabilirsiniz. Örneğin uluslararası treyler taşımacılığı yapan bir firmanın araçlarının lastik ömrü 5-6 yıldır. 3 kez kaplama yapmak 15-20 yıla ulaşması demektir ki, bu firmanın lastiğini 3 kez kaplaması mümkün değildir. Ama hızlı sirküle olan bir iş yapıyorsanız, örneğin inşaat grubu, ve şehirler arası otobüslerde 2-3 kez kaplama yapılabilir. Bizim buradaki en önemli farkımız, lastiğimize (yetkili kaplamacılarımıza götürdükleri takdirde) kaplanabı̇lı̇rlik garantı̇sı̇ vermemizdir. Bu hem ekonomiktir hem de filolar için uygun maliyet anlamına gelir” dedi.

pirelli_truck_24.jpgLastik pazarı küçüldü, Prometeon büyüdü

2016-2018 arasında, 2018’in ikinci yarısına kadar lastik pazarında bir büyüme yaşadıklarını belirten Şenocak, “Ancak, 2018’in Ağustos ayıyla birlikte piyasada daralma başladı. 2019’a da zor bir yıl olarak başladık ama daha sonra 2018’in tam tersi bir durum yaşandı. Düşük başlayıp, yukarı doğru yükselen bir ivmeyle yılı geçirdik. Pazar, seneyi yüzde  7gibi bir daralmayla kapatıyor. Prometeon özelinde ise, yüzde 20’nin üzerinde bir pazar payımız vardı, bu yıl da pazar payımızı yaklaşık 3 puan artırdık. Daralan bir pazarda geçen yılın da üzerine çıkarak başarılı bir yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim. 2020’de de yüzde 3’lük bir pazar büyümesi bekliyor ve planlarımızı buna göre yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 “G 01 ürünümüz inşaat grubunun referansı olarak gösterilir”
Pazarın küçüldüğünü ama inşaat grubundaki pazar paylarının yüzde 10 büyüdüğünü açıklayan Şenocak, “İnşaat grubu, bizim imza ürünümüzdür ve G01 ürünümüz referans olarak gösterilir. İnşaat grubunda bir lastiğin ömrü 2 ay da gidebilir, 2 yıl da. İnşaat işiyle uğraşanlar dayanıklı bir lastiğim olsun ve kaplanabilsin ister. G 01 lastiğimizin 4 kere kaplanabildiğine şahit olduk. Lastik fiyatının üçte birine kaplar ve yeni lastiğe yakın performans alırsınız. Bu her kullanıcının istediği bir durumdur. Böyle olunca da, genel pazarın yüzde 20-25 daraldığı bir yerde, bizim yüzde 10 artış yaşamamızdan daha doğal bir şey olamaz” diye konuştu.

prometeon_kutu-gorseli_s-001.jpgLojistikte Prometeon

“Lojistik, en büyük pazar payını aldığımız bölümü oluşturuyor. Lojistiği uluslararası ve bölgesel diye bölmek gerek. Tabi böyle olunca, ürünün de farklılıklar arz etmesi gerekiyor. Geçen yıl uluslararası segment pazarı küçülürken  bölgesel taşımacılık lastik pazarında da büyümeyaşandı. Lojistikçilerin en önemli istekleri uzun ömür, yakıt tasarrufu ve kaplanabilir olma özelliği. Biz de teknolojilerimizi bu yönde geliştiriyoruz. “

Ağır vasıta lastik, yol yardım ve çekici hizmeti “PRO 7/24”

Prometeon Türkiye, ağır vasıta lastik yol yardım ve çekici hizmetini birlikte veren Türkiye’deki ilk ve tek uygulama Pro 7/24 hizmetini, müşterilerinin yol yardım ihtiyaçlarını kusursuz bir şekilde karşılamak üzere hayata geçirdi. Prometeon’un yeni hizmeti Pro 7/24 ile müşteriler, Türkiye çapında yılın her günü 24 saat boyunca ağır vasıta lastikleri kaynaklı arızalar için yol yardımı ve çekici hizmeti alabiliyor.

Yolcu taşımacılığında Prometeon

“Yolcu taşımacılığında pazar lideriyiz. Aslında yük ve yolcu taşımacılığı benzer desenler ve ölçülerde lastik kullanır. Sonuçta ikisi de orta ve uzun mesafe taşımacılık yapar. Ama otobüsün birinci önceliği güvenlik ve konfordur. Aynı ebatta ve benzer desende bir lastik hem kamyona, hem de otobüse verilebilir fakat biz öyle yapmıyoruz, otobüs grubu için özel hamur karışımlı ve güçlendirilmiş kuşak paketine sahip Coach serisi lastikler üretiyoruz. Böylece hem güvenliğe, hem de konfora yönelik ihtiyacı karşılamış oluyoruz. “

st25-plus-001.jpgTürk treyler pazarının ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilen ST25 Plus, Pirelli patentli DLTC (Çift Katmanlı Sırt Hamur Karışımı) teknolojisi sayesinde kullanıcılarına yüksek kilometre performansı sağlıyor. Ayrıca yenilikçi desen yapısı ve hamur karışımı ile üstün yol tutuşu ve tüm zeminlerde daha kısa fren mesafesi sunuyor.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.