Plakada karekod uygulaması başladı

Plakada karekod uygulaması başladı

Yeni yılın başlamasıyla birlikte araç sahiplerine yönelik plaka düzenlemesi yürürlüğe girdi. Plaka sahteciliğini önlemek amacıyla, plakanın yeni tescili veya yeniden tescili için QR kodlu plaka düzenlenecek. İşte detaylar...

Peki 2024'te plakalarda QR kodlar ne zaman görünecek, plakalarda QR kod zorunlu mu, QR kodların cezası var mı? İşte bu soruların cevaplarını araştırdık.

Türkiye'de plakalara yapıştırılabilen yeni bir QR kod uygulaması geliştirildi. Bu uygulama 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir duyuruyla, yeni yıldan itibaren araçlara QR kod uygulaması uygulamaya konuldu. Bu uygulama artık yoldaki tüm araçlar için geçerli.

KAREKOD UYGULAMASI

Yeni yılın başlamasıyla birlikte birçok sektörde olduğu gibi taşımacılık sektöründe de yeni uygulamalar hayata geçirildi. Trafik uygulamaları kapsamında yeni değişiklikler yapıldı. Bu güncelleme plakaları etkiledi. Tüm araç sahiplerini etkileyen sorunlarla ilgili ayrıntılar verilmekte. Verilen bilgiye göre, 1 Ocak 2024'ten itibaren dolaşımdaki tüm kayıtlı plakalarda QR kod zorunlu oldu. Bu çerçevede, Türkiye Motorlu Araçlar ve Otomobil Kurumu'na ait ve düzenlenen tüm kayıtlı plakalarda 15×15 boyutunda QR kod ve 12 haneli seri numarası yer alıyor.

Araç alırken veya satarken plakayı tescil ettirme zorunluluğu olduğundan, yeni araç sahibi, plaka değiştirirken basılan yeni plakayı polis merkezine ibraz etmek zorunda.

HEMEN DEĞİŞTİRMEK GEREKMİYOR

Plakalara karekod sistemi ile birlikte yeni bir döneme girildi. Bu plaka sisteminin yapılıp yapılmamasının zorunlu olup olmadığı araç sahipleri tarafından merak ediliyor. Vatandaşlar araştırmalara başlarken Arif Özer’den bir açıklama geldi.

Otomobil ve Şoförler Esnaf Odası başkanı olarak bilinen Arif Özer konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Başkan, bu noktada halkın çekineceği ya da korkacağı herhangi bir şeyin olmadığını, yalnızca yeni alım satımlar için, plaka kayıtları için ya da ağır kusur alan plakalar için bu uygulamanın geçerli olacağını paylaştı. Başkan, herhangi bir araç plakasının hemen gidip değiştirilmesini zorunlu olmadığını dile getirdi.

Muayeneleri yapılan ve trafiğe çıkması uygun olan otomobil plakaları adına yeni bir değişiklik söz konusu olmadı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.