Pirelli'den sessiz lastikler

Pirelli'den sessiz lastikler

Pirelli’nin gürültü engelleme teknolojisi PNCS, yol kaynaklı gürültüyü yüzde 25 azaltıyor: Lastiklerin gürültüsünü azaltan teknolojiye olan talep sadece bir yılda ikiye katlandı.

Pirelli’nin yenilikçi Gürültü Engelleme Sistemi - PNCS teknolojisine sahip lastiklerinin homologasyon (üretici onayı) sayısı 2017’de 78 adetken bir yıl içinde talebin ikiye katlanmasıyla yüzde 100 artarak 150 adedi aştı. Pirelli tarafından yaratılan sistem 2013 yılından beri satılıyor ve başta premium ve prestij segmentleri olmak üzere dünyanın en tanınmış otomobil üreticileri tarafından sürücülere ve yolculara daha fazla konfor sunma amacıyla giderek daha çok talep ediliyor.

PNCS TEKNOLOJİSİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Pirelli Gürültü Engelleme Sistemi ya da kısaca PNCS, yol yüzeyi ile lastik arasındaki etkileşimin yarattığı sesin otomobilin içinde algılandığı gürültü düzeyini azaltmak için geliştirilen bir teknolojidir. Yoldan kaynaklı gürültü, Pirelli’nin PNCS sistemi sayesinde yüzde 25 oranında engelleniyor.

Teknoloji, lastiğin içine yerleştirilen spesifik bir ses emici malzemenin kullanımı sayesinde mümkün oluyor. Aksi takdirde aracın içine aktarılacak ve geri planda rahatsızlık veren bir gürültü yaratacak olan havadaki titreşimler, bu malzeme tarafından emiliyor. Bu ‘sünger’; malzemenin çalışma yüzeyini maksimuma çıkaran, titreşimi daha fazla yayılmasını azaltan ve dolayısıyla gürültüyü engelleyen hücrelerden oluşan bir köpükten üretiliyor.

Bu teknolojiyle donatılmış lastikler, yanaklarındaki PNCS sembolü ve onun yanında bir hoparlör ile üzerinden çizgi geçen ses dalgası simgelerini betimleyen özel işaretlerle tanınabiliyor. PNCS teknolojisi sunan otomobillerin sahiplerine, bu rahatlatıcı teknolojinin avantajlarından yararlanmaya devam etmeleri için daima doğru işaretli lastikleri satın almaları öneriliyor. Lastiklere iyi bakmak da elbette önemli zira üreticinin önerdiği doğru lastik basınçlarını korumak da yol kaynaklı gürültüyü engellemeye yardımcı oluyor.

BOIOCCHI: “PREMIUM OTOMOBİL ÜRETİCİLERİNDEN BÜYÜK TALEP GÖRÜYOR”

Pirelli’nin Teknoloji ve İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Maurizio Boiocchi, şu açıklamada bulundu: “Pirelli, lastik geliştirmenin yanı sıra her bir otomobil kullanıcısının hayatını kolaylaştırmak için tasarlanan teknolojiler üzerinde de çalışmaya devam ediyor: Run Flat ve Seal Inside teknolojileri lastiklerin delinmesiyle bağlantılı riskleri en aza indirgerken PNCS de yolculukların konforunu artırıyor. Premium ve prestij otomobil üreticilerinden büyük talep gören bu özellikler, en yüksek kalite standartlarının sağlanmasına yardımcı oluyor. Pirelli’nin çalışmaları, 770’ten fazlası bu özelliklerle bağlantılı, 720’yi aşkını ise otomobil üreticisini gösteren işaretli olmak üzere yaklaşık 3100 homologasyon sahibi olmasından da görülebiliyor. Ürünlerimizde PNCS gibi teknolojilerin varlığı, sürücülere lastik değiştirmek söz konusu olduğunda kendi otomobilleri için özel olarak üretilmiş lastikleri seçmenin önemini gösteriyor. Sürücülerin otomobillerinden maksimum fayda sağlamalarının yegane yolu budur. Böylece, orijinal tasarımı geliştiren mühendislerin araca entegre ettiği özelliklerden yararlanabilmeye devam edebilirler.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.