Pilotlara gasp şoku

Pilotlara gasp şoku

Türk Hava Yolları’nın Ağustos ayında sefer başlattığı 200’üncü uçuş noktası olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti Kinsaşa’da THY...

Türk Hava Yolları’nın Ağustos ayında sefer başlattığı 200’üncü uçuş noktası olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti Kinsaşa’da THY pilotları sokak serserileri tarafından önce tartaklandı sonra da üzerlerindeki para ve değerli eşyaları gasp edildi. THY Uçuş İşletme Başkanlığı, yaşanan bu üzücü olayı bütün pilotlara duyurarak özellikle Afrika’nın güvenlik sıkıntısı yaşanan ülkelerine gerçekleştirilen uçuşlarda mecburi olmadıkça otel dışına çıkmamalarını istedi.

airporthaber.com'un haberine göre, THY’nin Boeing filosunda görevli kaptan ve ikinci pilot Kinsaşa’daki şehir turunda ölümle burun buruna geldi. Kongolu bir grup sokak serserisi, otellerinden çıkarak etrafı dolaşmak isteyen iki pilotun yolunu kesti.

Polis olduklarını söyleyerek Türk pilotların pasaportlarını isteyen Kongolu grup, pilotların pasaportlarının üzerlerinde olmaması üzerine bu kez para istedi. Pilotların itiraz etmesi üzerine sokak ortasında iki Türk pilotu darp etmeye başlayan Kongolular, zorla üzerlerindeki para ve değerli eşyaları gasp ederek hızla olay yerinden uzaklaştı.

Pilotlar otele döndüklerinde olayla ilgili Türk Hava Yolları yetkililerine bilgi verdi. THY Uçuş İşletme Başkanlığı, yaşanan bu üzücü olayı bütün pilotlara duyurarak özellikle Afrika’nın güvenlik sıkıntısı yaşanan ülkelerine gerçekleştirilen uçuşlarda mecburi olmadıkça otel dışına çıkmamalarını istedi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti Kinsaşa’da yaşanan bu olay sonrası, personelin konakladığı otelin değiştirilerek daha güvenli sayılabilecek bir bölgede ekiplerin konaklanması için bir başka otel ayarlandığı öğrenildi.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.