Peugeot'tan tarz otomobil

Peugeot'tan tarz otomobil

 Fransız üretici Peugeot öteden beri modellerinde çekiciliği yakalamaya özen gösteren bir marka. Özellikle 1980’li yıllardan sonra piyasaya sunulan...

 

Fransız üretici Peugeot öteden beri modellerinde çekiciliği yakalamaya özen gösteren bir marka. Özellikle 1980’li yıllardan sonra piyasaya sunulan bütün modellerde bir yanıyla bu vurgu yakalanmaya çalışıldı. Şirket cabrio modeli RCZ ile ortaya koyduğu güçlü tasarım diliyle gelecekteki otomobilleri hakkında ipuçları vermeye başlamıştı.

Nitekim bir sedan model olan 508 piyasaya çıkar çıkmaz güzel hatlarıyla otomobil dünyasından tam puan aldı. 508, çok güçlü rakiplerin bulunduğu bu sınıfta farklı yönleriyle dikkat çekmek istiyor. Sedan otomobil satın alanların temel beklentisi hacim ve prestij duygusunu birlikte hissedebilmektir. Peugeot 508 her iki beklentiyi de karşılayabilen modern bir otomobil.

2.2 litrelik dizel motorla Türkiye’ye ithal edilen Peugeot 508 GT ile geçtiğimiz günlerde tanışma imkanı buldum. 204 beygirlik güçlü motora sahip otomobilin kullanım keyfi çok yüksek. Ayrıca motordan çıkan ses de çok tahrik edici. 508, oldukça güçlü ve karizmatik bir görünüme sahip. Aracın ön bölümü bu duyguyu daha kuvvetli hissettiriyor.

Peugeot 508 GT, Arkamys ses sisteminden Bluetooth telefon desteğine, navigasyondan akıllı ışık sistemine kadar çok zengin bir donanım paketi sunuyor. Aracın bagajı yeterli genişlikte. Ayrıca arka koltukları yatırınca toplam 1339 dm3’lük hacim oluşuyor. Bagajda ilginç bir ayrıntı var. Bagaj kapağını açmak için ‘508’in ortasındaki ‘0’a basmak gerekiyor.

Yüksek konfor düzeyi

Fransızların konfor yaratmak konusundaki başarıları tesadüfi değil. 508’in yan ve baldır destekleri çok iyi ayarlanmış koltukları uzun yolculukları bile rahat geçirme imkanı sunuyor. Elektronik açıdan çok gelişmiş bir otomobil olan 508 GT kokpitte geçen zamanı daha da eğlenceli hale getiriyor. Anahtarsız olarak çalıştırılabilen 508’in düğmeye basıldığı anda harekete geçen kırmızı devir saati çok etkileyici. Peugeot 508 GT’nin önemli bir sıkıntısı; Türkiye’deki garip vergi düzeninin kurbanı olan motor hacmi. 2.2 litrelik motor üst vergi dilimine giriyor. Üzerindeki yüzde 84’lük ağır ÖTV yükü nedeniyle aracın fiyatı 117 bin 550 TL’ye yükseliyor.

ARTILAR

- Seksi ve çekici tasarım

- Yüksek zevk veren güçlü ve ekonomik motor

- Başarılı yol tutuşu

- Yüksek konfor

- İyi tepki veren kullanışlı direksiyon simidi

- İyi ayarlanmış konfor-sportiflik dengesi

EKSİLER

- Geniş iç mekana karşın eşya gözleri sınırlı. Cep telefonu ve gözlük konulabilecek yerler kısıtlı.

- Kokpitte çok fazla düğme var. Kullanımlarını öğrenmek zaman alabilir.

Hakan ÇELİK-POSTA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.