Petrol, Irak’taki olayların üretimi olumsuz etkilemeyeceği söylentileri ile geriliyor

Petrol, Irak’taki olayların üretimi olumsuz etkilemeyeceği söylentileri ile geriliyor

WTI ve Brent petrolü, Irak’ta devam eden şiddet olaylarının üretimi olumsuz etkilemeyeceği söylentileri ile düşüşe devam etti. Batı Teksas türü ham...

Petrol, Irak’taki olayların üretimi olumsuz etkilemeyeceği söylentileri ile geriliyor

WTI ve Brent petrolü, Irak’ta devam eden şiddet olaylarının üretimi olumsuz etkilemeyeceği söylentileri ile düşüşe devam etti.

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ve Brent petrolü, Irak’ta devam eden şiddet olaylarının Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ikinci büyük üreticisi olan Irak’taki üretimi olumsuz etkilemeyeceği söylentileri ile düşüşe devam etti.

Petrol vadelileri New York’ta yüzde 0.6 kadar gerileyerek, geçtiğimiz haftaki yüzde 1.4′lük düşüşü genişletti. Rusya ordusu Irak hava kuvvetlerine ülkenin kuzeyini kontrol altında bulunduran militanlardan geri almak için yardım etmeye hazırlanıyor. Çatışmalar, ülkenin dörtte üçlük petrol üretimini sağlayan güney bölgelere henüz sıçramadı. Libya’da ise Es Sider Limanı’nın Ağustos’ta açılabileceğine yönelik açıklamalar yapılıyor.

Ağustos vadeli WTI petrolün varil fiyatı, Nymex elektronik işlemlerde, 58 sent kadar gerileyerek 105.16 doları görmesinin ardından Sidney saati ile 17:00′de 105.20 dolardan fiyatlandı. Kontrat 27 Haziran’da 10 sent düşüşle 105.74 dolara gerilemişti. Tüm kontratlarda işlem hacmi, son 100 gün ortalamasının yüzde 30 altında seyretti. Fiyatlar bu ay yüzde 2.4 yükselirken, ikinci çeyrekte ise yüzde 3.5 yukarıda.

© MADENMETAL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.