Perpa'dan firmalara depo ve lojistik merkezleri çözümü

Perpa'dan firmalara depo ve lojistik merkezleri çözümü

Perpa Ticaret Merkezi, büyüdükçe bölge dışına çıkmaya başlayan üretici ve esnafın sorunlarına kooperatifleşme ile çözüm bulacak.

Perpa B Blok Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, Perpa’da 4 bin 500 firmanın faaliyet gösterdiğini belirterek, “Perpa’da büyüyen firmalar, Perpa’nın dışına çıkmak mecburiyetinde kalıyorlar. Perpa bünyesinde, lojistik ve depolama alanı alımına yönelik yeni bir kooperatif kurduk. Esnaf ve üreticilerimiz bize bu yönde talepler iletti. Biz de harekete geçtik” şeklinde konuştu. Perpa’da ortalama 25 bin kişinin çalıştığını anlatan Yümlü, planlanan merkezle birlikte istihdam oranının da artacağını söyledi.

En küçük birim 500 metrekare olacak

mithat-yumlu.pngFaaliyete almayı planladıkları merkezde en küçük birimin 500 metrekareden oluşacağına işaret eden Yümlü, “Alacağımız arsanın toplam büyüklüğü Perpa’da faaliyet gösteren üreticilerden gelen talebe göre şekillenecek. Ancak hacimsel olarak en küçük alan 500 metrekareden oluşacak yükseklik ise 9 metre olacak” dedi. Öte yandan kooperatif olarak yatırım yapmanın üreticilere maliyet avantajı sağladığına dikkat çeken Yümlü, “İşin içerisinde yer alan esnaf kendi depo alanını belirlenen fiyatın da altında alarak maliyet avantajı da elde etmiş olacak” şeklinde konuştu. Diğer taraftan ürünlerin gönderilmesi konusunda bir kargo firmasıyla anlaşacaklarını belirten Başkan Yümlü, “Bu yönde de maliyet avantajı elde ederek işlevsel olarak da daha etkin olacağız” değerlendirmesinde bulundu. Hadımköy- Silivri bölgesinin gelişen merkezler içerisinde yer aldığına değinen Yümlü, bölgede faaliyet gösteren Perpalı firmalarının da bu avantajdan faydalanacağına işaret etti.

Yatırım tutarı talebe göre belirlenecek

Gerçekleşecek yatırımın tutarının firmalardan gelen talebe göre şekilleneceğini anlatan Yümlü, “Yatırım tutarı oluşum içerisinde yer alacak firma sayısının netlik kazanmasıyla ve firmaların ihtiyaç duyacağı alana göre belirlenecek. Bu firma sayıları ve metrekare bazında gerekli çalışmaları yaptıktan sonra maliyetle sürecine ilişkin planlamalara da start vereceğiz” dedi. Perpa’da istihdam edilen kişi sayısının 25 bin dolayında olduğunu aktaran Yümlü, "Faaliyete alınması planlanan merkezle bu sayı da artacak. Kablo, kamera ve elektrikelektronik sektörleri açısından Perpa Ticaret Merkezi hem tedarikçi hem de ihracatçı anlamında önemli bir merkez. Sektör anlamında konuşacaksak bazı firmaların Perpa’da yer alması gerekir. Özellikle kablo ve kamera sektörlerinin nabzı Perpa'da atar. Perpa’da imalatçı, tedarikçi ve hem imalat hem de tedarikçi olan firmaların etkinliği bu alanlarda söz konusu” diye konuştu.

Perşembe pazarı esnafı için kuruldu

Perpa Ticaret Merkezi, Karaköy'deki Perşembe Pazarı esnafını tek çatı altına toplamak amacıyla 1986’da kurulmuş çok ortaklı bir kooperatif.. 1988 yılında inşaatı bitirilen Perpa geçen 20 yıl zarfında farklı sektörlerden birçok firmanın bir araya gelmesiyle bir ticaret merkezine dönüştü. 69 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük monoblok gövdelerinden birine sahip olan Perpa'nın 45 bin metrekare üzerine oturmuş 13 katındaki yolların toplam uzunluğu 38 kilometreyi buluyor. Bu merkezde, 24 yürüyen merdiven ve 36 asansör var. Perpa'da 4500 dükkân yer alıyor.

Barış SEDEF - DÜNYA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.