Pegasus ve Onur Air Rusya uçuşlarını durdurdu

Pegasus ve Onur Air Rusya uçuşlarını durdurdu

Rusya, uluslararası sivil havacılık kurallarına aykırı olduğu halde Türk havayolu şirketlerinin uçuş ekiplerinden vize istedi. Pegasus ve Onur Havayolları Rusya’ya uçuşları geçici olarak durdurdu.

Rusya, uluslararası sivil havacılık kurallarına aykırı olarak Türk havayolu şirketlerinin uçuş ekiplerinden vize istemesi üzerine Pegasus ve Onur Havayolları geçici olarak Rusya’ya yapıtığı uçuşları durdurma kararı aldı. THY 400 kişilik ekibe vize alarak sorunu çözdü.

Pegasus, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Rusya’da Moskova ve Krasnodar’a direkt seferleri 13 Ocak’a kadar durduruken Onur Havayolları da İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Nalçik’e yaptığı seferlerini 14 Ocak 2016 tarihine kadar durdurduğunu açıkladı.

Başvurular cevapsız kaldı

Pegasus’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Rusya Federasyonu’nun tüm dünyada kabul edilmiş International Civil Aviation Organization (ICAO) kurallarına aykırı olarak Türk taşıyıcılarına ait uçucu ekiplerden 1 Ocak 2016 itibariyle vize talep etmesi ancak şirketimizce yapılan vize başvurularına da herhangi bir cevap alınamaması üzerine, Türkiye ile Rusya arasındaki seferlerimiz 13 Ocak 2016 Çarşamba gününe kadar (12 Ocak 2016 Salı günü dahil) iptal edilmiştir. Elimizde olmayan sebeplerden dolayı gelişen bu olay neticesinde yapılan iptallerden dolayı üzgün olduğumuzu belirtiriz. Uçucu ekiplerimiz için istenen vizeleri alma konusunda girişimlerimiz devam etmekte olup vizeleri alınmasını takiben uçuşlarımızı tekrar başlatacağımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz” denildi.

Acıklamada ilgili uçuşlara bileti olan yolculara çağrı merkezi üzerinden ücretsiz iade yapılacağı vurgulandı.

UÇUŞ EKİPLERİNE ZORUNLU DEĞİL

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği kurallarına göre, uçaktan inmeyen, gidiş-dönüş seferi yapan havayolu uçuş ekiplerinin vize zorunluluğu bulunmuyor. 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.