Pasifik Eurasia, taşımacılıkta "level" atlıyor

Pasifik Eurasia, taşımacılıkta "level" atlıyor

2019 yılında lojistik sektörüne Pasifik Eurasia ile adım atan Pasifik Grubu, hedef büyüttü. Demiryolu taşımacılığından sonra işletmeciliği de devreye alacak olan grup, faaliyet alanlarına hava ve deniz yolu taşımacılığını da ekliyor.

2019 yılında lojistik sektörüne Pasifik Eurasia ile adım atan Pasifik Grubu, hedef büyüttü. Demiryolu taşımacılığından sonra işletmeciliği de devreye alacak olan grup, faaliyet alanlarına hava ve deniz yolu taşımacılığını da ekliyor.

Lojistik sektöründe demiryolu taşımacılığından sonra işletmeciliği de devreye alacak olan grup, faaliyet alanlarına hava ve deniz yolu taşımacılığını da ekliyor. Lojistik sektörüne 3 yılda 3 milyar lira yatırım yapacak olan grup, bu yatırımlara kaynak oluşturmak için de lojistik şirketini halka arz etmeye hazırlanıyor. Grubun gayrimenkul yatırımları ise Ankara’dan İstanbul’a doğru yöneliyor. Pasifik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Pasifik Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Nusret Dur ve Pasifik Eurasia Genel Müdürü Erol Erkan ile birlikte yeni hedeflerini anlattı.

pasifik-eurasia2.jpgİŞLETMECİLİK HEDEFİ

Lojistik sektöründe demiryolu ağırlıklı başladıklarını ve geride kalan 3 yılda ciddi bir büyüme elde ettiklerini anlatan Erdoğan, “Geçen yıl 550 milyon lira ciroya ulaştık. Türkiye’nin demiryolu lojistiğindeki uluslararası taşımanın yüzde 90’ını yapıyoruz. Önümüzdeki yıllar için demiryolu lojistiğini aynı hızda büyütmeyi ama bu ayağımızın üzerine 4-5 ayak daha eklemek istiyoruz. Demiryollarında ana işletmeci TCDD Taşımacılık. Şu anda onun trenlerini kullanıyoruz. Kendi lokomotiflerimizi ve vagonlarımızı satın alarak, kendi trenlerimizi işletmek üzere demiryolu tren işletmecisi (DTİ) olmak istiyoruz. Demiryolu taşımacılığımızı bir ‘level’ öteye taşıyacağız” dedi.

YENİ ‘BİLEZİK’LER EKLEYECEK

Ayrıca lojistik merkezleri (terminal) işletmeciliği de yapacaklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

“Ön anlaşmaları yapıyoruz. Halkalı, Köseköy, Mersin, İskenderun, Kars gibi 10 noktada lojistik merkezlerini uzun vadeli kiralayacağız. Lojistik şirketimizin demiryolu taşımacılığı bir bileziği ise ona DTİ’yi ekleyeceğiz. Yani kendi vagonlarımızla taşıma yapıyor olacağız. Bir bilezik de terminaller, deniz yolu, hava kargo olacak. En son olarak da karayolu gelecek. Çok boyutlu bir lojistik şirketi olacağız. Deniz yolunda girişimlerimizi başlattık ve ilk gemimizi satın aldık. İlk gemimiz PSF Pasifik Karadeniz’de çalışacak. 5 yılda 6 gemiye ulaşmayı planlıyoruz. Havayolunda hava kargo şirketi almak istiyoruz. Görüşmeler yapıyoruz.”

HALKA AÇILIYOR

Geçtiğimiz dönemde Orçay ve Pasifik GYO’nun halka arzlarını gerçekleştirdiklerini, şimdi de Pasifik Eurosia’yı halka açacaklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“3 yılda 3 milyar lira yatırım yapacağız. Bir kısmını kendi öz kaynaklarımızla başlattık, devam eden büyük yatırımları yapabilmek için de halka arz yapıyoruz. Halka arzımızın amacı büyük yatırımların finansmanını hisse senedi piyasalarından elde edeceğimiz kaynaklarla sağlamak. Türkiye’nin dünya çapında tanınan lojistik şirketi olmak istiyoruz. Sermaye Piyasaları Kurumu’na başvurumuzu yaptık. Yakın zamanda halka arzımızı yapmak istiyoruz. Türkiye’deki halka arz sonrasında Londra’da da halka açılmayı planlıyoruz.”

KAYNAK: Meltem Kara Söyleyenoğlu – POSTA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.