Park Palet, 450 bin dolarlık yatırım desteğine ortak oldu

Park Palet, 450 bin dolarlık yatırım desteğine ortak oldu

Türkiye’nin ilk online B2B depo platformu Park Palet, Akiş GYO ve Akkök Holding’in de içinde yer aldığı yatırım turunu tamamlayarak, programa katılan diğer iki girişim ile birlikte toplam 450 bin dolar değerinde destek aldı.

Kurumların lojistik depolama ve e-ticaret şirketlerinin sipariş hazırlama süreçlerini karşılamak üzere, müşterilerle depo işletmecilerini aynı platform üzerinde buluşturan Türkiye’deki ilk girişim Park Palet, idacapital tarafından geliştirilen Innovate21st Yatırım ve İvmelendirme Programı kapsamında yatırım aldı.

Lojistik depolama hizmeti arayan veya e-ticaret sektöründe sipariş hazırlama süreçlerinin yönetilmesine itiyaç duyan şirketlerle, kapasite fazlası olan depolama şirketlerini buluşturan Türkiye’nin ilk online B2B depo platformu Park Palet, Seri A öncesi turda yeni bir yatırım aldı. idacapital tarafından geliştirilen Innovate21st Yatırım ve İvmelendirme Programı’na katılan Park Palet, Akiş GYO ve Akkök Holding’in de içinde yer aldığı yatırım turunu tamamlayarak, programa katılan diğer iki girişim ile birlikte toplam 450 bin dolar değerinde destek aldı.

parkpalet_alpcicekdagi.jpgGayrimenkul, lojistik, depolama ve teknolojiyi bir araya getirerek genişleme imkanları çok yüksek bir alana 2018 yılında ilk oyuncu olarak girdiklerinin belirten Park Palet Kurucu Ortağı Alp Çiçekdağı, kuruldukları günden bu yana, sadece finansman sağlayarak değil, Park Palet’in gelişimine kurumsal işbirlikleri ve pazarlama gibi fonksiyonlarla destek olabilecek, sektöre ilgi duyan yatırımcılarla görüştüklerinin altını çizdi. Çiçekdağı, “Aldığımız bu yatırım, büyüme stratejilerimiz doğrultusunda odaklandığımız e-ticaret lojistiği alanındaki çalışmalarımız açısından oldukça önemli. E-ticaret sektörü için sadece depo sağlayan bir şirketin ötesine geçerek, siparişlerin hazırlanmasından paketlenmesine, faturalanmasından kargolanmasına ve iade işlemlerine kadar tüm süreçleri geniş depo ağımız ve teknoloji platfrmumuz üzerinden yönetebiliyoruz. Bu hizmeti platformumuzu kullanan tüm e-ticaret şirketlerinin ve çok kanallı perakende firmalarının kullanımına açarak kendilerine ekonomik, verimli ve esnek yapılar kurabilmelerini sağlıyoruz” dedi.

Park Palet’in sisteminde, Türkiye geneline yayılmış 18 bölgede işletilen 230’a yakın depo ve 400 bin palet kullanılabilir kapasite bulunuyor. Başta lojistik sektörünün güçlü olduğu İstanbul-Kocaeli hattı olmak üzere tüm büyük şehirleri kapsayan Park Palet ağında Erzurum’dan Çanakkale’ye, Hatay’dan Kayseri’ye farklı büyüklüklerde ve özelliklerde depolar bulunuyor.

Sadece kurumsal lojistik şirketlerin depolarını değil, kriterlere uygun olan orta ölçekli işletmeleri de ağına ekleyen Park Palet’in ağında müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda serin, soğuk veya donuk özelliklere sahip iklimlendirilmiş depolar, kimyasal depolar, antrepolar ve açık depolama alanları da yer alıyor. Park Palet Romanya, Çekya, Kazakistan ve Gürcistan’da bulunan depoları ile müşterilerine yurt dışında da hizmet sunuyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.