Özlü: Satabileceğimiz özelliklerde otomobil tasarlayacağız

Özlü: Satabileceğimiz özelliklerde otomobil tasarlayacağız

Karabük'te konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Satabileceğimiz özelliklerde otomobil tasarlayacağız." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Karabük Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi'ne katıldı. Özlü, burada yaptığı konuşmada, "15 sene öncesinin Türkiye'si ile bugünün Türkiye'si arasında dağlar kadar fark vardır. Yazar kasaların atıldığı, vatandaşlarımızın hastanelerde borç yüzünden rehin tutulduğu, ambulanslara para ödendiği, enflasyonun, faizlerin saat başı arttığı bir Türkiye'yi hepimiz hatırlıyoruz. O yıllarda Türkiye, bunları konuşuyordu. Şimdi ise 2023 hedeflerimizi konuşuyoruz. İhracatımızı 500 milyar dolara nasıl çıkaracağımızı konuşuyoruz. Kendi milli tankımızı, insansız hava araçlarımızı, milli gemilerimizi, uçaklarımızı konuşuyoruz. Kendi coğrafyamızdan taşıp, küresel bir güç olma hedefine konuşuyoruz. Artık, 'Türkiye'nin otomobilini, yerli marka otomobilimizi' konuşuyoruz."

Milletimiz, Türkiye'nin otomobilini sahiplendi

Yerli Marka otomobille ilgili millete teşekkür ve şükranlarını sunan Bakan Özlü, "Milletimiz, Türkiye'nin otomobilini sahiplendi. Türk milleti, kendi otomobiline kucak açtı. Bu hedefe, bu projeye inandı ve güvendi. Birçok şehrimiz, kurulacak fabrikalar için imzalar göndermeye başladı. 20 ilimiz 'Yerli marka otomobil bizim ilimizde yapılsın.' diye talepte bulundu. Bana onlarca mektup, telefon geliyor. Sipariş vermek istiyor vatandaşlarımız. Bu proje milletimizin sahiplendiği, satın aldığı yerli ve milli bir proje olmuştur. Hayırlı ve uğurlu olsun. Birçok şehrimiz kurulacak fabrikalar için imzalar gönderiyor. Ticaret odaları, sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları arasında tatlı bir rekabet oluştu. Bu milli görev için herkes seferber oldu. Karabük bir sanayi şehridir. Karabük'te sanayi kültürü vardır. Karabük 1937 yılından bu yana demir-çelikle iştigal eden ve bunun farklı versiyonlarını üreten, ticaretini yapan bir şehrimiz. Elbette Karabük de yerli marka otomobil üretim aşamasında değerlendirilecek olan illerden birisidir." ifadelerini kullandı.

"Satabileceğimiz özelliklerde otomobil tasarlayacağız"

Projede iki fazları olduğunu anlatan Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Birinci fazıl yerli konsorsiyum şirketleşme sürecidir. Büyük bir süratle çalışıyoruz. Toplantılar yapıyoruz. İlk 24 ayda piyasalarda, dünya piyasalarında satabileceğimiz modeli belirleyip onun tasarımını yapacağız. Yani bir otomobil üretip bunu satmaya çalışmayacağız. Biz satabileceğimiz, piyasalarda yer tutabilecek segmentte, özelliklerde otomobil tasarlayacağız ve bunu satmaya çalışacağız. Dolayısıyla 24 ay tasarım, prototip üretim fazıdır. İkinci 24 ayda da üretim dönemini planlayacağız."

BU GÖREV İÇİN HERKES SEFERBER OLDU

Bu görev için herkesin seferber olduğunu ancak Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerde ana muhalefet partisine mensup milletvekillerinin yorumlarının, projeyi garipser tarzda olduğunu söyleyen Özlü, "Bir tek ana muhalefet, her zaman olduğu gibi bu gururu paylaşmak yerine 'Olmaz, yapamazsınız.' nakaratını tekrarladı. Bir öz güven eksikliği gördüm bütçe plan komisyonundaki arkadaşlarımızda. 15 yıl boyunca biz hep bunu yaşadık. Onlar 'Yapamazsınız.' dedi, biz yaptık. Onlar 'Başaramazsınız.' dedi, biz başardık. Her ne kadar ana muhalefet inanmasa da bin dereden su getirse de biz bu otomobili yapacağız ve dünyanın her tarafına da satacağız." değerlendirmesinde bulundu. (Kaynak: AA)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.