Özel halk otobüsçüleri isyanda

Özel halk otobüsçüleri isyanda

Tam biletin 1.65 TL'ye çıkartıldığını belirten özel halk otobüsçüler, tam biletin en az 1.75 TL olması gerektiğini savundu. Açıklamalarında: "30...

Tam biletin 1.65 TL'ye çıkartıldığını belirten özel halk otobüsçüler, tam biletin en az 1.75 TL olması gerektiğini savundu.

Açıklamalarında: "30 Ekim Cumartesi gününden itibaren geçerli olacak tarife ile tam biletle yolculuk ücreti 1.50 TL'den 1.65 TL'ye çıkarılmıştır. Aylık mavi akbil bedeli de 110 TL'den 120 TL'ye çıkarılmıştır. İki saat içerisindeki beş binişe kadar aktarmalar yine geçerli olmaktadır. Aktarmalı ve indirimli yolculukların fazlalığı nedeniyle elde edilen gelirler işleticilerin günlük işletme maliyetlerini karşılamaktan uzaktır. Aktarmalı tam yolculuklarda tam biletle yolculuk 0.95 TL olarak belirlenmiştir. Kısacası İstanbul'da toplu taşıma halen maliyetlerin altında gerçekleşmektedir. Motorin fiyatlarındaki sessiz artışlar ortadadır. Personel, parça maliyetleri, mali yükümlülüklerdeki artışlar ortadadır. Bu tabloya göre ortalama tam biletle yolculuk bedelleri hala 1 TL'nin altındadır" ifadelerine yer verildi.

Avrupa'dan örneklerin verildiği açıklamada, "Avrupa'nın eş değer kentlerinde taşımacılık bedelleri 1 Euro dolaylarındadır. Karşılaştırıldığında İstanbul'daki tarife bu değerin yüzde 50'si kadardır. Gerçek maliyet değeri 2 TL iken hiç olmazsa tam biletle yolculuk değeri 1.75 TL olarak belirlenmeliydi" denildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.