Özbekistan'dan nakliyecilere vize kolaylığı

Özbekistan'dan nakliyecilere vize kolaylığı

Özbekistan'dan vize alım süresi ve maliyeti düşüyor. Özbekistan Devlet Başkanı Şavkat Mirziyoyev, Türk vatandaşları için, Özbekistan vizelerinin 3 günde ve davetiye şartı aranmaksızın verileceğini açıkladı..

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, uluslararası sürücülerin vize alması için gerekli olan davetiye şartı vize temin süresini de bazı ülkelerde 1 aya kadar uzattığı, vize maliyetlerinde de 300 $’ye kadar ilave yük getirdiğine işaret etti.  Gelişmenin sektör için önemli olduğuna işaret eden Şener, "Özbekistan’ın Devlet Başkanı Sayın Şavkat Mirziyoyev'in Türk vatandaşları için, Özbekistan vizelerinin 3 günde ve davetiye şartı aranmaksızın verileceğini açıklamış olması, “davetiye şartına bağlı vize temin süresi ortalama 10 gün olan ” sektörümüz için önemli bir müjdedir” ifadesini kullandı. 

Şener, açıklamasına şöyle devam etti: "Yeniden canlandırılmaya çalışılan ve Çin’den Batı’ya gidecek Tarihi İpek Yolu, vize ve bazı geçiş problemleri sebebiyle Rusya güzergahından yapılmak durumunda kalınıyordu. Orta Asya’da sağlanan vize kolaylığı ile Orta Asya güzergahı önündeki önemli bir engel kaldırılmış olacak. Bu önemli adım için Özbekistan’ın Devlet Başkanı Sayın Şavkat Mirziyoyev'e sektörümüz adına teşekkür ediyoruz!” ifadesini kullandı.

Yaptığı liman, otoyol, demiryolu, köprü ve havalimanı yatırımları ile ulaştırma ve lojistik alanında altyapısını mükemmele yaklaştıran ve Orta Asya Lojistik Merkezi olma potansiyeline sahip olan Türkmenistan, bu ülkeye gidecek veya bu ülkeden transit geçecek sürücüler için vize alınması açısından zor ülke konumunda olmaya devam ettiğini vurgulayan Fatih Şener, “Sınırlarından giren tüm yabancı araçları ülkeden çıkışına kadar GPS üzerinden takip edebilecek sistemlere sahip olan Türkmen dostlarımızdan da vize kolaylığı sağlanması konusunda gelecek haberleri sektör olarak heyecanla bekliyoruz” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.