Özbekistan ve Rusya lojistik koridorlarını geliştirecek

Özbekistan ve Rusya lojistik koridorlarını geliştirecek

Özbekistan ve Rusya lojistik koridorların geliştirilmesi konusunda anlaştı. Özbekistan ve Rusya yetkilileri, lojistik koridorların geliştirilmesi ve bunun için gerekli altyapının oluşturulması için bir yol haritası imzaladılar.

Özbekistan ve Rusya lojistik koridorların geliştirilmesi konusunda anlaştı. Konuyla ilgili açıklama Özbekistan Yatırım ve Dış Ticaret Bakanlığı tarafından yapıldı.

Özbekistan ve Rusya yetkilileri, lojistik koridorların geliştirilmesi ve bunun için gerekli altyapının oluşturulması için bir yol haritası imzaladılar. Açıklamaya göre, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Sardor Umurzakov, Rus mevkidaşı Aleksey Overçuk ile başkent Taşkent'te görüşerek çok çeşitli ticari ve ekonomik işbirliği konularını ele aldılar. Özbekistan tarafının açıklamasında, "Toplantının ardından lojistik koridorların geliştirilmesinde mutabakat zaptı uygulanması için bir yol haritası imzalandı" bilgisi verildi.

Belge, gerekli altyapıyı oluşturmak ve uygun lojistik hizmeti organize etmek için öncelikli önlemleri içermekte. Bakanlığa göre, taraflar gümrük, sıhhi ve bitki sağlığı prosedürlerini iyileştirmek ve iki ülke arasında mal hareketi prosedürünü basitleştirmek için ikili etkileşim biçimini belirlediler, Ayrıca, taraflar, dijitalleşme alanında iki ülkenin devlet kurumları arasındaki karşılıklı işbirliğinin artırılması hususunda el sıkıştı.

TARIM ÜRÜNLERİ SEVKİYATI İÇİN "YEŞİL KORİDOR"

Yol haritası ayrıca, özellikle tarımsal ve toptan dağıtım merkezlerinin oluşturulması için altyapı projelerinin uygulanması için özel pratik önlemler içermekte. Taraflar, özellikle, Özbekistan'dan Rusya Federasyonu'na tarım ürünlerinin maksimum teslimat süresinin beş günü geçmemesini sağlayan "yeşil koridor" ilkesine göre düzenli blok tren "Agroexpress" organizasyonu öngörülmekte. Agroexpress, hızlı konteyner trenleri kullanarak Çin, Türkiye ve BDT ülkelerine tarımsal ürünlerin-malların teslimatı için Rus Demiryolları Lojistik ve Rusya İhracat Merkezi'nin özel bir hizmeti olmakta.
KAYNAK: Fuad Safarov, dikGAZETE.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.