Oyak Renault da üretime ara veriyor

Oyak Renault da üretime ara veriyor

Ford Otosan, Toyota, Honda ve Mercedes’in ardından Oyak Renault da koronavirüs salgını nedeniyle üretime ara vereceğini duyurdu.

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları tarafından yapılan açıklamada, şirketin, tüm dünyayı etkileyen salgınla ilgili gelişmeleri uzun bir süredir yakından takip ettiği aktarıldı. Bu kapsamda önleyici tedbir ve uygulamaların bugüne kadar devreye alındığı belirtilen açıklamada, "Her zaman önceliğimiz olan çalışan sağlığını göz önüne alarak, Sağlık Bakanlığı'nın yönergeleri doğrultusunda önleyici tedbir ve uygulamaları bugüne kadar devreye aldık, almaya da devam ediyoruz. Global tedarik zincirinde yaşanan aksamaları da dikkate alarak Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’ndaki faaliyetlerimizin büyük bir kısmına 26 Mart itibarıyla kademeli olarak geçici bir süre ara veriyoruz" ifadelerine yer verildi.

İlk açıklama Ford Otosan'dan gelmişti

İlk olarak Ford Otosan yetkilileri, geçen hafta başında yaptıkları açıklamada yurt dışındaki üretim tesislerinde oluşan kesintiler nedeniyle üretim takvimlerinde değişiklik yapmak zorunda kaldıklarını ve bu kapsamda 30 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında Kocaeli Gölcük fabrikasında üretime ara verileceğini duyurmuştu. Ardından diğer fabrikalardan da benzer açıklamalar geldi. Toyota, Sakarya’da bulunan fabrikasında üretim faaliyetinin 21 Mart-5 Nisan tarihleri arasında durduracağını açıkladı. Honda, Kocaeli Şekerpınar fabrikasında üretimi 23 Mart’tan itibaren iki hafta süreyle askıya aldı. Mercedes Benz Türk, Hoşdere otobüs fabrikasında 23 Mart’tan başlayarak üretime iki hafta ara verdi. Aksaray Komyon fabrikasında ise iki haftalık üretim molası 28 Mart’ta başlayacak. Tofaş Bursa’daki fabrikasında üretime devam edeceğini ancak, '1.5 metre sosyal mesafe' kuralı uygulayacağını duyurdu. Bu da üretimin hızını düşürecek.

Ana sanayide yaşanan bu gelişmeler sonrası yan sanayide de üretimde aksamalar başladı. Sektörün çatı kuruluşu TAYSAD’ın Başkanı Alper Kanca, dernek üyesi olan 400 firmanın yüzde 80’inin bu haftadan başlayarak üretimi azaltacağını, yüzde15’inin işletmelerini 2 hafta kapatacağını, yüzde 5’inin ise üretime devam edeceğini açıkladı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.