Otosan, Çinlilere özel kamyon geliştirecek

Otosan, Çinlilere özel kamyon geliştirecek

Ford Otosan, daha önce motor lisans anlaşması imzaladığı Çinli JMC firması ile bu kez de kamyon kabini geliştirilmesi için mühendislik anlaşması imzaladı....

Ford Otosan, daha önce motor lisans anlaşması imzaladığı Çinli JMC firması ile bu kez de kamyon kabini geliştirilmesi için mühendislik anlaşması imzaladı. Anlaşmayla JMC, Ford Otosan’a 2015 yılında toplam 41.2 milyon doları ödeme yapacak.

Şirketin yaptığı açıklamada, Ford Otosan, Ford Motor Company, Ford Global Technologies, JMC Heavy Duty Vehicle Corporation Ltd ve Jiangling Motors Corporation Ltd. şirketlerinin kamyon kabini geliştirilmesini amaçlayan Global Cargo Modüler Kabin Programı (GCMC) çerçevesinde bir işbirliğine gitme kararı aldığı ve ön anlaşma imzalandığı bildirildi. Bu mühendislik anlaşması doğrultusunda JMC’nin, Ford Otosan’a 2015’te toplam 41.2 milyon doları ödeme yapmasının beklendiği, nihai anlaşmalarla ilgili çalışmalar yapılacağı kaydedildi.

Ford Otosan, 2013’ün nisan ayında Jiangling Motors şirketi (JMC) ile kendi geliştirdiği Ecotorq kamyon motorlarının Çin’de üretimi için lisans anlaşması imzalanmıştı. Daha sonra bu lisans anlaşması, kamyon şasi ve kabinlerini de kapsayacak şekilde genişlemişti. Böylece JMC, tamamen Ford Otosan’ın geliştireceği ve Ecotorq motorlarla üretilecek kamyonları, kendi markasıyla satışa sunacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.