Otomotive ÖTV indirimi mi geliyor?

Otomotive ÖTV indirimi mi geliyor?

ÖTV indirimi gelecek mi? ÖTV indirimi olacak mı? Evet, Türkiye’nin son günlerde en fazla merak ettiği sorular bunlar, özellikle Temmuz enflasyon verilerinin açıklanması üzerine insanlar Temmuz ayında gelmesi planlanan ÖTV indirimini bekliyor.

Sıfır ve ikinci el otomobil satın alacak olan kişiler öncelikli olarak ÖTV indirimi gelecek mi? şeklinde arama motorlarında aramalar yapıyor. Kamu bankalarının oluşturduğu süper 4’lü kredi paketleri sonrasında vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun sıfır veya ikinci el otomobil satın almak için kullandıkları krediler ve ÖTV’nin gelip gelmeyeceği haberi tüm vatandaşlarımız arasında ciddi bir öneme sahip. Başta sadece kendi parası ile araba satın almak isteyen kişilerin şu an kamu bankalarının sunduğu süper 4’lü kredi paketi ile beraber sıfır otomobil satın almak istiyor. İşte 2020 ÖTV gelecek mi? Sorusunun yanıtları.

2020 ÖTV gelecek mi? ÖTV’nin 2020 yılında gelip gelmeyeceği konusu hala tartışılan en önemli konulardan bir tanesidir. Özellikle sıfır veya ikinci el otomobil satın alacak olan vatandaşlarımızın ÖTV indirimi gelip gelmeyeceği konusunda ciddi sorunlar var. Bakan Albayrak’ın verdiği açıklamalara göre yakın zamanda yani Temmuz ayının ortalarına doğru ÖTV indirimi geleceği düşünülüyordu. Son günlerde vatandaşlarımız ÖTV indirimi gelip gelmeyeceği konusunda hala büyük bir bekleyiş var. Araba almak isteyen vatandaşlarımızın son günlerde arama motorlarında yaptıkları ‘2020 ÖTV indirimi olacak mı?’ soruları üzerine oluşturduğumuz haberin doğrultusunda tüm ayrıntılar aşağıda…

ÖTV İNDİRİMİ 2020’DE GELECEK Mİ?

1 Haziran 2020 tarihinde kamu bankalarının başlatmış olduğu süper 4’lü kredi paketi kapsamında milyonlarca vatandaşımızın ÖTV indirimi beklediği bir gerçektir. 2020 yılında ÖTV indirimi konusunda hala Bakan Albayrak’tan konu ile alakalı net bir açıklama yok. Vatandaşlarımızın ÖTV indirimi beklentisi gün geçtikçe düşüyor, yapılacak olan resmi açıklama sonrasında vatandaşlarımızın büyük beklentileri sona ermiş olacak ancak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın konuya ilişkin herhangi bir açıklaması yok.

2018 ÖTV İNDİRİMİ SATIŞLARI ARTIRMIŞTI

2018 yılında gerçekleşen ÖTV indirimi ile beraber sıfır kilometre otomobillerin satış rakamları yüzde 300 artmıştı. Bu da 2020 yılında gerçekleşecek olan ÖTV indirimi ile beraber sıfır kilometre otomobillerin satış rakamlarını alt üst edecek gibi görünüyor. Özellikle kamu bankalarının başlatmış olduğu taşıt kredisi kampanyası ile beraber satışların yüzde 600’e kadar çıkabileceği düşünülüyor.

“ÖTV İNDİRİMİ BEKLEMİYORUZ”

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, “Son dönemde birçok mecradan bize ÖTV indirimi olacak ÖTV indirimi geliyor diye bir enformasyon ulaşıyor. Bu doğru bir enformasyon değil. Özellikle şu anda satışların hareketli olduğu dönemde biz Yetkili Satıcılar zaten ÖTV indiriminin gelmeyeceğini tüketicilerimize günlerdir söylüyoruz. Bu dedikoduları çıkaranların amaçlarını bilemiyorum ama altını çizmek istiyorum ki ‘ÖTV indirimi’ beklemiyoruz.” dedi. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti otomotiv tarihinde ikinci eli destekleyen böyle bir faiz kampanyası görmedik. Dolayısıyla yapanların eline, emeğine sağlık. Bunlar sektörü ve bizleri motive eder ve işleri hızlıca toparlarız diye ümit ediyorum.” dedi.

ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Geçmiş dönemlerde yapılan açıklamalara göre 2020 yılında Temmuz ayının ortalarına doğru ÖTV indiriminin olacağı tartışılıyordu. Ancak Temmuz ayının ortalana doğru giderken henüz resmi bir açıklama olmaması ikinci el veya sıfır kilometre otomobillerin satışlarını yavaşlatıyor.

HABERKREDİ.NET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.