Otomotiv ve lojistikte en son teknolojiler 2

Otomotiv ve lojistikte en son teknolojiler 2

İlkini iki ay once yayınladığımız LOJİSTİK EKİPMANLAR dergisindeki TEKNO-LOJİ bölümü sizlerden büyük ilgi gördü. Kıvılcım Onur'un yabancı kaynaklardan derlediği otomotiv ve lojistikteki en son gelişmeler haberimizde...

Norveç Otonom Kar Küreme Aracı Kullanımına Başladı

Norveç’te bulunan bir havalimanı, otonom kar küreme aracı kullanılarak karla kaplı pisti temizledi. Mercedes-Benz tarafından üretilen araçları kendi otonom teknolojisiyle buluşturan Yeti Snow Technology, bu sayede havalimanında yaşanan rötar problemlerine çözüm bulmayı amaçlıyor. 4G ve GPS teknolojisiyle donatılmış araçlar, 5.5 metre genişliğindeki ve saatte 357.500 metrekareyi temizleyebilecek kapasitede.

otonom-kar-kureme-003.jpg

Devlerden Kola Gibi Araba Veren Dev Otomat!

Köklü otomotiv ve otomasyon devi Ford ve teknoloji devi Alibaba, araba meraklıları için dünyada bir ilke imza attı. Çin’in Guangzhou kentine inşa edilen dev otomat sayesinde; bir akıllı telefon uygulaması ve bir araba otomatı kullanarak araba satın alma veya deneme imkanı sizin elinizde. Super Test-Drive Center olarak adlandırılan merkez, çok katlı binadaki düzinelerce Ford aracına ev sahipliği yapıyor. Kullanıcılar sadece Tmail uygulaması aracılığıyla istedikleri arabayı seçiyor ve üç günlük bir test sürüşü yapma imkanına sahip oluyorlar. Üstelik bu çılgın sistem, araç sahibi olmak isteyenlere Alibaba vasıtasıyla çeşitli indirimler ve ek seçenekler de sunuyor. 

ford-alibaba-002.jpg

Uber Kazasından Sonra Otonoma Önlem Gecikmedi!

Otonom Uber’ın geçtiğimiz günlerde Arizona’daki test sürüşü sırasında ölümcül bir kazaya yol açması, güvenlik sorularını da beraberinde getirdi. Çoğu ABD şirketi otonom araçlarını kamuya açık yollarda test etmeyi bırakmaya karar verdi. Araçlar daha güvenli hale gelene kadar doğru bir hamle olarak gözükse de; Kaliforniya'da bulunan Mountain View şehri bu durumu daha farklı şekilde ele almayı amaçlıyor. Phantom Auto adlı otomobil şirketinin Uber'den farklı olarak fikri, otonom sürüş tekniğinin başarısız olduğu durumlarda araçların uzaktan kontrol edilmesi yönünde. Temel olarak, bir uzaktan kumanda, kullanılan otonom araçtaki tüm kamera verilerine erişebilecek ve araç, ani fren anında uzaktan kontrol edebilecek.

 

uber.png

Volvo’dan Tesla Semi’ye Rakip: FL Electric

Volvo, FL Electric adı verilen tamamen elektrikli ilk ticari kamyonunu duyurdu. Kentsel dağıtım ve atık yönetimi için kullanılacak kamyonun üretimi ve satışı önümüzdeki yıl Avrupa'da başlayacak. 100-300 kWh değerleri arasında 2-6 adet bataryası bulunacağı düşünülen tır, yaklaşık 300 km’lik bir menzile sahip olacak. Ayrıca hızlı şarj imkanı da bulunan Tesla Semi’nin yeni rakibi, DC istasyonlardan 1-2 saatte; AC istasyonlardan ise bir gecede şarj edilebilecek. Dizellerinden çok daha sessiz oldukları için, geceleri insanları rahatsız etmeden kalabalık bölgelerde de kullanılabilinecek.

volvo-fl-electric.jpg

Mercedes'ten Geleceğin Far Sistemi: Digital Light

Bu yeni akıllı far teknolojisi ile sürücüler, her 1 farda 1 milyon piksel çözünürlüğe sahip olacaklar. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde S-Serisi araçlarda kullanıma başlayacak Digital Light ile yol üzerinde çeşitli sürücü destek bilgileri karşınıza gelecek. Önünüzdeki araçtan ne kadar uzak durmanız gerektiğini gösteren işaretlerden tutun, yayaları işaret eden oklara kadar bütün bilgilendirmeler yol boyu size eşlik edecek. Ayrıca sistemde aynalara bakmanız gerekmeden size tekrar şeridinize sokan ya da kör noktalar için sizi uyaran çeşitli bilgilendirmeler de mevcut. Sürücülerle beraber yayaları da düşünen teknoloji, karşınıza çıkan yayaların bedenlerini aydınlatıp sizin onları görmenizi sağlarken; yüzlerine parlak ışığın çarpmasını da engelleyecek.

mercedes-digital-light.jpg

Kıvılcım ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR

LOJİPORT

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.