Otomotiv son viraja dört modelle giriyor

Otomotiv son viraja dört modelle giriyor

Honda, Oyak Renault, Toyota ve Hyundai Assan’ın üreteceği yeni modeller gün sayıyor. Yaklaşık 700 milyon euroluk yatırımla üretilecek modeller, yıl sonunda bantlardan inecek

Türk otomotiv sanayisi, yılın ikinci yarısında şova hazırlanıyor, Honda, Oyak Renault, Toyota yılın son çeyreğinde yeni modeller için düğmeye basacak. Hyundai Assan İzmit tesislerinde ürettiği i10'nun kapsamlı makyaj yapılan yeni versiyonunu yıl sonunda bantlardan indirecek. Otomotiv firmaları dört yeni model için yaklaşık 700 milyon euro yatırım gerçekleştirdi.

HİBRİD MODELİ OLACAK
Toyota'nın kompakt crossover segmentindeki yeni temsilcisi, CH-R Toyota Sakarya fabrikasında üretilecek. Türkiye'de üretilen Corolla ve Verso'dan sonra üçüncü bir model olan yeni C-HR için 350 milyon euro yatırım gerçekleştiren Toyota, Türkiye'de yaptığı toplam yatırım tutarını 1.7 milyar euroya yükseltecek. Bin kişinin üzerinde ilave istihdam getirecek yeni model ile birlikte fabrika kapasitesi 150 binden 280 bine çıkacak. İlk olarak Türkiye'de satışa sunulacak CH-R, 1.2 turbo benzinli, 1.8 hibrid ve 2.0 benzinli olmak üzere üç farklı motor seçeneğine sahip olacak.

İKİ VARDİYA ÜRETİM
Japon Honda da Gebze Şekerpınar'daki tesislerinde 123 milyon TL yatırımla, 10'uncu nesil yeni Civic'in test üretimine başladı. Yılın son çeyreğinde seri üretime geçilecek fabrikada, vardiya sayısı ikiye çıkacak. Yeni Civic Sedan'ın üretimine başlanmasıyla 400 ilave işçi alınacak. Şu anda 800 olan istihdam kademeli olarak bin 200 çalışana ulaşacak.

AYTEN'E MAKYAJ
Hyundai Assan'ın 2013'den bu yana ürettiği i10 modeli, yıl sonunda kapsamlı bir makyajdan geçecek. Hyundai Assan tesislerinde üretilen i10 modelinin yüzde 90'ı Avrupa'ya ihraç ediliyor. İngilizce okunuşu Ayten olan aracın en iyi müşterileri ise İngiltere, Almanya ve İtalya.

7 YIL SONRA YENİDEN
Oyak Renault, Megane Sedan modelini 7 yıl aradan sonra 250 milyon euro yatırımla yeniden üretmeye hazırlanıyor. Fluence'nin yerini alacak yeni Megane Sedan, yılın üçüncü çeyreğinde Bursa'da bantlardan inmeye başlayacak. Yeni dönemde, Bursa'da Clio hatchback, Clio Sport Tourer ve Megane Sedan üretilecek. Bursa'da üretilecek olan Megane Sedan Ekim 2016'da Türkiye'de satışa sunulacak. Yeni Megane Sedan, 7 inç TFT renkli dijital ekranı, 8.7 inç multimedya tablet ekranı, R-LINK 2, MULTI-SENSE, Head-up Display, Eller Serbest Park Sistemi ve diğer konfor ve sürüşe yardımcı birçok teknoloji ile üst segment otomobillerin özelliklerini taşıyor.

700 MİLYON EUROLUK YATIRIM
Toplam dört yeni model için yaklaşık 700 milyon euroluk yatırım yapıldı. En büyük yatırımı Toyota, 350 milyon euro ile C-HR modeli için yaptı. Toyota'yı, yeni nesil Megane Sedan için 250 milyon euroluk yatırım yapan Oyak Renault izledi. Honda Türkiye, yeni Civic Sedan yaklaşık 40 milyon euro milyon euroluk yatırım yaptı. Hyundai Assan'nın yatırım tutarının yaklaşık 50 milyon euronun üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

SABAH GAZETESİ

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.